Witam!
Mam problem ponieważ nie mogę otworzyć tylnych drzwi, od środka miałem zablokowane blokadą na dzieci - bo mam tam fotelik i jak otwierałem wczoraj to się coś stało i nie mogę otworzyć od zewnątrz. Albo jakieś cięgno spadło albo pękło, ale nie mogę teraz rozebrać tapicerki. Wie ktoś jak to otworzyć z jak najmniejszą szkodą????
[Audi A6 C5] Jak otworzyć drzwi
[Audi A6 C5] Jak otworzyć drzwi
A6 C5 2.5 TDI 155KM AYM sedan
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
sprawa jest prosta choc nie do konca:)
jezeli uda ci sie sciagnąć liste chromową z z ewnatrz aut aprzy szybie to bedziesz miał luke miedzy szyba a poszyciem drzwi , wtedy pretem dośc sztywnym dobierasz sie do sciegna lub do ramienia gdzie to sciegno jest mocowane popychasz w dól i gotowe:) 8-)
P.s ramka chromowa bedzie do wymiany na 99% to bede koszty poniesione przez ciebie
8-)
jezeli uda ci sie sciagnąć liste chromową z z ewnatrz aut aprzy szybie to bedziesz miał luke miedzy szyba a poszyciem drzwi , wtedy pretem dośc sztywnym dobierasz sie do sciegna lub do ramienia gdzie to sciegno jest mocowane popychasz w dól i gotowe:) 8-)
P.s ramka chromowa bedzie do wymiany na 99% to bede koszty poniesione przez ciebie

Tylko słaba Polska boi się silnego Śląska
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.6 ADP 101KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
No to chyba nieumiejętnie to robiłeś. Ja zdejmowałem nie raz zaczynając od początku chromu a później podważałem lekko śrubokrętem i schodzi bez najmniejszych problemów. Praktycznie tylko po ściągnięciu jest trochę jak banan ale da radę ją odprostować a reszta tak jak mówi Wujek-West,Wujek-West pisze:P.s ramka chromowa bedzie do wymiany na 99% to bede koszty poniesione przez ciebie8-)
Wujek-West pisze:jezeli uda ci sie sciagnąć liste chromową z z ewnatrz aut aprzy szybie to bedziesz miał luke miedzy szyba a poszyciem drzwi , wtedy pretem dośc sztywnym dobierasz sie do sciegna lub do ramienia gdzie to sciegno jest mocowane popychasz w dól i gotowe:) 8-)
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Ja to wiem ze da sie tak sciagnać bez uszkodzenia ale trzeba mieć troszke wprawyholekpiotr pisze:No to chyba nieumiejętnie to robiłeś. Ja zdejmowałem nie raz zaczynając od początku chromu a później podważałem lekko śrubokrętem i schodzi bez najmniejszych problemów.

Tylko słaba Polska boi się silnego Śląska
- manieksoma
- Forum Audi A6 / A7
zamarznięte raczej nie są, bo samochód stoi w ciepłym garażu. Ale spróbuje jutro tą listwe chromowaną zdjąć i się zobaczy...
[ Dodano: 2011-02-01, 20:43 ]
udało się bez ściągania listwy. Wystarczyło otworzyć okno, rozchylić uszczelki i tam widać było to cięgło (spadło z zaczepu klamki). Drucik, długi śrubokręt i dało rade :lol:
Ale thx za podpowiedzi
[ Dodano: 2011-02-01, 20:43 ]
udało się bez ściągania listwy. Wystarczyło otworzyć okno, rozchylić uszczelki i tam widać było to cięgło (spadło z zaczepu klamki). Drucik, długi śrubokręt i dało rade :lol:
Ale thx za podpowiedzi

A6 C5 2.5 TDI 155KM AYM sedan