[Audi A6 C5 S-Line] Demontaż podsufitki, Audi a6 c5 sedan 19
-
- Forum Audi A6 / A7
[Audi A6 C5 S-Line] Demontaż podsufitki, Audi a6 c5 sedan 19
Witam czy ktoś kiedykolwiek demontował podsufitkę ponieważ wcześniejszy właściciel wyprał ją i odkleił się cały materiał.
leszekg1981, nie robilem tego ale sie przmierzam.napewno wszystkie plastiki musisz rozebrac te to co trzymaja lub zachodza na podsufitke...w przypadku c4 jest to rowniez slupki boczne itp.np w c4 musisz zaczynac zabawe wlasciwie od samego dolu bo slupki sa na zakladke.czyli najpierw odkrecisz prog,potem odlny kawaelk slupka i tak w gore.generalnie polecam demntarz siedzen przynjamniej przednich bo raz ze wygodniej dwa ze jakos ta tapicere trzeba wyjac z auta w calosci.nie wiem jeszcze jak opanwac klejenie.bo u mnie jest tak ze jest plyta podsufitki a material jest na gabce klejony i poprostu ta gabka sprochniala.najprawdopodobniej oddam to do kogos kto obije mi to materialem nowym calkowicie.ew w twoim przypadku jest duzo czesci w dobrym stanie.
Wymiana podsufitki w C5 to robota na 60 min.Wyjmiesz ją najlepiej przez przednie prawe drzwi fotele musisz kląść na maxa,a wcześniej daszki słoneczne,lamki podświetlania pod nimi są śrubki,obicia słupków przód,tył out.Haki na garniak też,potem lekko siedzi w uszczelkach i rzepy są ale to leciutko puszcza,jak ją troszkę opuścisz przodem to tam są kabelki w takich plastikach otwieranych co by się nie telepały.Najgorzej jest wyjąć plastiki od daszków przeciwsłonecznych,mają małą nakładkę no i tam śruborek płaski trzeba wcisnąć dość głęboko,sprawna ręka wyjmuje to w 2 sek. :mrgreen: ale jak nie będziesz wiedział jak to zrobić to zmarnujesz z samym tym 30 min :mrgreen: Powodzenia 

Ja mam taki problem mianowicie mam a6 c5 sedan i opadła mi podsufitka wzdłuż tylnej szyby i nie idzie jej wcisnąć z powrotem, bo wzdłuż tylnej szyby to mocowanie jest już całe miękkie i wyrobione macie jakieś pomysły typu, co zrobić z tym czy da to się jeszcze jakoś poskładać czy tylko kupno nowej?
Było
Audi 80 B3 1.8
Jest
Audi A6 C5 2.5 V6 TDI
Audi A4 B5 1.9TDI
Bedzie
Audi TT 1.8T (dla żony)
Audi 80 B3 1.8
Jest
Audi A6 C5 2.5 V6 TDI
Audi A4 B5 1.9TDI
Bedzie
Audi TT 1.8T (dla żony)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
w razie cos masz tu manuala jak wymienic tapicerke sufitu albo wyjac i naprawic swojaSzula298 pisze:Ja mam taki problem mianowicie mam a6 c5 sedan i opadła mi podsufitka wzdłuż tylnej szyby i nie idzie jej wcisnąć z powrotem, bo wzdłuż tylnej szyby to mocowanie jest już całe miękkie i wyrobione macie jakieś pomysły typu, co zrobić z tym czy da to się jeszcze jakoś poskładać czy tylko kupno nowej?
Wymiana tapicerki sufitu A6
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
raczka na torxrafal100 pisze:czy tapicerka słupków przednich jest na wcisk ? potrzebuje dostac sie do lewego słupka . nie chce nic połamac .
slonecznik na krzyzak
reszta na zatrzaski 3 lub 4 w slupku i jeden na koncu w okolicy slupka srodkowego
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Podsufitka a6 c5
Witam wszystkich
Wlasnie jestem w trakcie demontazu podsufitki u siebie w samochodzie. Przecieka szyberdach i musze dostac sie do niego od wewnatrz auta. Od 2 miesiecy walcze z woda w audi, przyszla kolej na naprawe okna dachowego.
Rozebralem wszytsko na wysokosci dachu
1. raczki - 2 sruby na kazda raczke
2. daszki przeciwsloneczne (uwaga na wieszak daszka, trzeba sie nagimnastykowac, jest wcisniety na spinke, ja poradzilem sobie podwazajac dwoma plaskimi nozami)
3. wieszaki na odziez - 1 sruba
4. srube pod zaslepka AIRBAG kurtyna boczna
5. wyciagniete kompletnie oswietlenie w dachu 3 lampy
6. trzy sruby w przedniej lampie
Tu sie zatrzymalem, nie wiem co dalej demontowac, czy moze obicie slupka A???
A moze zaczac od dolu i rozbierac plastki a po nich tapicerke slupkow????
Prosze o pomoc bo juz mnie meczy jezdzenie bez fotela pasazera, z podwinieta wykladzina, zaklejonym szyberdachem i masa rozkreconych elementow na wierzchu. Chcialbym to juz miec za soba.
To dopiero demontaz tapicerki, pozniej bedzie klejenie szyberdachu i skladanie wszystkiego do kupy. Mam nadzieje ze ogarne
POZDRAWIAM FORUMOWICZOW
!

Wlasnie jestem w trakcie demontazu podsufitki u siebie w samochodzie. Przecieka szyberdach i musze dostac sie do niego od wewnatrz auta. Od 2 miesiecy walcze z woda w audi, przyszla kolej na naprawe okna dachowego.
Rozebralem wszytsko na wysokosci dachu
1. raczki - 2 sruby na kazda raczke
2. daszki przeciwsloneczne (uwaga na wieszak daszka, trzeba sie nagimnastykowac, jest wcisniety na spinke, ja poradzilem sobie podwazajac dwoma plaskimi nozami)
3. wieszaki na odziez - 1 sruba
4. srube pod zaslepka AIRBAG kurtyna boczna
5. wyciagniete kompletnie oswietlenie w dachu 3 lampy
6. trzy sruby w przedniej lampie
Tu sie zatrzymalem, nie wiem co dalej demontowac, czy moze obicie slupka A???
A moze zaczac od dolu i rozbierac plastki a po nich tapicerke slupkow????
Prosze o pomoc bo juz mnie meczy jezdzenie bez fotela pasazera, z podwinieta wykladzina, zaklejonym szyberdachem i masa rozkreconych elementow na wierzchu. Chcialbym to juz miec za soba.
To dopiero demontaz tapicerki, pozniej bedzie klejenie szyberdachu i skladanie wszystkiego do kupy. Mam nadzieje ze ogarne

POZDRAWIAM FORUMOWICZOW

-
- Forum Audi A6 / A7