Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[Audi A6 C5] Biale plamy na na elementach drzwi i kokpitu po

Wnętrze
ODPOWIEDZ
bartek9161
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C5] Biale plamy na na elementach drzwi i kokpitu po

Post autor: bartek9161 » 22 lip 2012, 20:43

Witam mam taki problem okolo tygodnia temu wyplakowalem samochod i wczora zauwazylem ze na kazdym elemencie na ktorym polozylem plak sa biale plamy jakby zakurzone:/ probowalem zmyc to szmatka i czysta woda ale to nic nie pomlo:/ moglby mi ktos poradzic w jaki sposob pozbyc sie tych plam bo sam nie chce eksperymentowac zeby tego calkowicie nie spieprzyc :|

[ Dodano: 2012-07-24, 12:51 ]
<ściana> <ściana> <ściana> <ściana>

KissEK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KissEK » 26 lip 2012, 02:28

nie trzeba było spreyować z 2 cm na tapicerke, bo zapewne jest to powód białych plam. Jak usunąć, hmm, możesz mieć nie lada problem jeśli Ci się odbarwiło to na stałe ;/ ale może spróbuj z wodą i dodatkiem słabego detergentu do takich rzeczy.

Xylo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Xylo » 26 lip 2012, 12:46

miałem podobny problem.
W trakcie usuwania naklejki z szyby szmatkę nasączoną benzyna ekstrakcyjną odłożyłem na deskę rozdzielczą. Jakież było moje zdziwienie jak w jej miejscu pokazała mi sie biała plama o średnicy ok30cm. Próbowałem różnymi środkami i nie udało się jej usunąć a nawet wyglądało to jeszcze gorzej!
Polecam odrobinę pasty do butów na szmatkę i wcieramy. Deska wygląda jak nowa i już się nie odbarwia.
Pozdrawiam

borussia_CK

Post autor: borussia_CK » 27 lip 2012, 16:50

Niedawno tez mi sie tak zrobilo, ale po prostu jeszcze raz plakiem pociagnalem i wytarlem- biale plamy zeszly. Wogole to slyszalem, ze te spraye to sa nie zdrowe i szkodliwe dla tapicerki. W Biedronce kupilem K2 i bylem zadowolony- jednak jakos zbyt tlusty jest i mi zrobilo plame na rolecie bagaznika...

Troche mi sie humor poprawil- udalo sie plame zlikwidowac. Pociagnalem plakiem po rolecie i roztarlem solidnie po calej powierzchni.
Wiem, ze off-topic ale tym francowatym plakiem wysprajowalem zmatowione lampy- tarlem tak od niechcenia z dobra godzinke....... i efekt zaskakujacy ;) Nie perfekt ale o niebo lepiej jak bylo ;)

raggaman
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Radek
Rocznik: 1997
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T AEB 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: raggaman » 28 lip 2012, 23:01

Panowie, ja w A6 raz użyłem plaka zaraz po kupnie bo nie miałem nic innego.
Plastik na słupku zrobił się matowy i jakby się rozpuścił na długości paru cm. Kupiłem mleczko Megsa Ultimate Protectant i po problemie.

borussia_CK

Post autor: borussia_CK » 29 lip 2012, 09:22

Aha, co do rozpuszczania platiku- trzeba koniecznie uwazac, zeby nie wyciekl ten oleisty plyn z zapachow- mi jedna kropla nadtopila schowek pod podlokietnikiem, a monety ktre tam byly zasniedzialy, czyli musi to byc bardzo agresywny srodek. Pomyslmy co robi z naszymi plucami gdy go wdychamy ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl