Witam Panowie mam pytanko czy kto wie jak kompletnie zdemontowac podloge i boczki w bagazniku
mam zamiar pobawic sie troche z nimi ale musze je najpierw zdemontowac a nie ma pojecia jak sie do tego zabrac
Dzieki z gory za wszytkie rady
[Audi A6 C5] Avant demontaz ubudowy bagaznika
O ile dobrze pamiętam to:
Najpierw trzeba wymontować boczne tapicerki, czyli
- wyjąć roletę
- odkręcić składane uchwyty
- wykręcić wkręty z miejsca mocowania rolety i z elementu gdzie się ją zaciąga
- złożyć oparcie kanapy i wykręcić bolce na których się zatrzaskuje - trzeba poluzować nakrętkę i wykręcić bolec
- tu dokładnie nie pamiętam czy demontuje się plastiki przez które pasy przechodzą, czy da się je jakoś przez nie przełożyć
- boczek jest już tylko na zatrzaskach i powinien wyjść po ciągnięciu dołem do siebie, a jak wyskoczy z zatrzasków to minimalnie w górę (przy lewym trzeba uważać na przewody od zapalniczki). Tu też dokładnie nie pamiętam czy nie jest konieczne wykręcenie chromowanej osłony progu, która może przeszkadzać w wyjęciu boczków.
Teraz można zdemontować podłogę:
- wyciągnąć klapę nad kołem zapasowym
- wykręcić składane uchwyty - 2szt.
- wyjąć resztę podłogi, którą trzymały uchwyty
- wyjąć styropianowy podkład
Jeśli chodzi o wyciąganie samej podłogi to wystarczy do tego zdjęcie tylko jednego boczka
Najpierw trzeba wymontować boczne tapicerki, czyli
- wyjąć roletę
- odkręcić składane uchwyty
- wykręcić wkręty z miejsca mocowania rolety i z elementu gdzie się ją zaciąga
- złożyć oparcie kanapy i wykręcić bolce na których się zatrzaskuje - trzeba poluzować nakrętkę i wykręcić bolec
- tu dokładnie nie pamiętam czy demontuje się plastiki przez które pasy przechodzą, czy da się je jakoś przez nie przełożyć
- boczek jest już tylko na zatrzaskach i powinien wyjść po ciągnięciu dołem do siebie, a jak wyskoczy z zatrzasków to minimalnie w górę (przy lewym trzeba uważać na przewody od zapalniczki). Tu też dokładnie nie pamiętam czy nie jest konieczne wykręcenie chromowanej osłony progu, która może przeszkadzać w wyjęciu boczków.
Teraz można zdemontować podłogę:
- wyciągnąć klapę nad kołem zapasowym
- wykręcić składane uchwyty - 2szt.
- wyjąć resztę podłogi, którą trzymały uchwyty
- wyjąć styropianowy podkład
Jeśli chodzi o wyciąganie samej podłogi to wystarczy do tego zdjęcie tylko jednego boczka