Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4] wymiana bębna zamka(pierścienia z mocowaniem cięgna)

Wnętrze
ODPOWIEDZ
kuki6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4] wymiana bębna zamka(pierścienia z mocowaniem cięgna)

Post autor: kuki6 » 09 paź 2010, 14:08

Witam,
Rozkręciłem przednie drzwi i mój problem jest taki, że mam ułamane mocowanie cięgna od bębna zamka do samego zamka/sterownika z centralnym.

Mam w związku z tym dwa pytania - czy ktoś próbował to naprawiać? Czy da się ten pierścień, na którym jest mocowanie cięgna wymienić? Fota na końcu.

Pytanie dwa - w moim wcześniejszym wątku pisałem, że od czasu do czasu działa mi centralny ale przeważnie jest głuchy - centralny w ogóle nie wysyła sygnału do pompy aby zamykała bądź otwierała drzwi. Wykoncypowałem sobie, że to pewnie dlatego, że sterownik w drzwiach kierowcy "utknął" w pozycji zamknięty, i dlatego otwieranie zamkiem w klapie bagażnika albo od strony pasażera, nie wysyła żadnego sygnału sterującego do pompy centralnego (jednocześnie nie świeci się światełko w kabinie, kiedy jest na pozycji "świeć, kiedy drzwi otwarte", jak się da "świecenie stałe" to świeci). Niestety, dzisiaj ręcznie wysterowałem zamek w drzwiach kierowcy na pozycję "otwarty" i światełko dalej nie świeciło a próby zamykania/otwierania przez bagażnik nic nie dały.

Może jakiś inne pomysły?

Obrazek

I jeszcze poglądowa fotka:
Obrazek
4ever3dom

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja