Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4] Przycisk centralnego zamka (podświetlenie)

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tremorek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4] Przycisk centralnego zamka (podświetlenie)

Post autor: tremorek » 03 cze 2010, 17:52

Witam,

Mam pytanie odnośnie przycisku, znajdującego się przy klamce w drzwiach kierowcy - od wewnątrz oczywiście (wciśnięcie powoduje zamknięcie wszystkich drzwi).
Czy ten przycisk jest u Was podświetlany, tak jak np przyciski otwierania/zamykania szyb, czy nie?
Nie wiem, czy spaliła się żaróweczka, czy tak po prostu ma być. Nie chce mi się rozbierać tego, jak ma się okazać, że to nie ma świecić ;)
Z góry dzięki za podpowiedź.

Pozdrawiam
Paweł

kazrafal
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kazrafal » 03 cze 2010, 18:53

Witam, po przekręceniu stacyjki, świeci mi na czerwono sam kluczyk w tym przycisku.

Awatar użytkownika
bryku104
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bryku104 » 03 cze 2010, 19:10

Dokładnie, przycisk jest podświetlony. Tylko wydaje mi się że tam nie siedzi żaróweczka. Kiedyś rozebrałem podobnego kształtu przycisk od szyberdachu w 80 B4 i tam siedziała czerwona dioda.

Awatar użytkownika
bartek915
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bartek915 » 03 cze 2010, 19:59

Przypnę się do tematu.

Mój problem jest taki że po naciśnieciu kluczyka nie zamyka drzwi. Tylko przycisk nie działa, kluczyk jak wsadze i przekręce to centralny działa prawidłowo. W czym może być problem ?

Awatar użytkownika
robsoft1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: robsoft1 » 03 cze 2010, 21:53

zdejmij tapicerkę z drzwi i sprawdź czy kostka jest dobrze wsadzona, może nie być styku na kostce i przycisk nie będzie działał

kazrafal
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kazrafal » 03 cze 2010, 22:15

Mam tak samo :-/ jak bartek915. Jak montowałem centralny z pilota to po odsłonięciu podłogi w okolicach pedału hamulca, ukazały mi się dwie przeźroczyste kostki jakby jakieś nie orginalne przekaźniki. Wychodziło z nich po ok 5 kabelków (też nie orgi.), które później znikały gdzieś w wiązce. Chcąc się przyjrzeć tej konstrukcji bliżej, dotykałem po kolei wszystkie kabelki wychodzące z tych przekaźników (masą) z nadzieją, że znajdę kabelek odpowiedzialny za otwieranie zamków. Niestety zamek tylko się zamykał i w dodatku chwyciłem, niestety zbyt mocno i urwałem chyba ze 3 kabelki, które wyszły tych z przekaźników. Trzymały się dosłownie na słowo honoru. Po podłączeniu nowego sterownika skręciłem wszystko, lecz okazało się, że wszystko działa oprócz właśnie tego przycisku od zamykania wszystkich drzwi od wewnątrz. Jednak nie jest mi to zbyt potrzebne więc nie dochodzę tego za wszelką cenę. Ale z chęcią dowiedział bym się jak to naprawić i w wolnym czasie zrobiłbym to sobie z przyjemnością. Także jak ktoś wie to prosimy o instrukcję naprawy.
Jeśli chodzi o luźną kostkę to u mnie raczej odpada, ponieważ podświetlenie tego przycisku działa więc prąd dochodzi. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
tremorek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tremorek » 03 cze 2010, 23:19

Dzięki piękne, o to mi chodziło. To zabieram się za wymianę żaróweczki/diody :)
W temacie nie działającego przycisku niestety nie pomogę, więc kontynuujcie :)

Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja