[A6 C4] przekladka foteli z c5
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C4] przekladka foteli z c5
Witam! Zakupiłem komplet foteli skórzanych z A6 c5 i chciałbym to włożyć do mojej c4, czy ktoś już podejmował takie działania? i wie jakie są największe przeszkody? W przednich fotelach z tego co oglądałem nie będzie dużo rzeźby, ale z tylną kanapą może być problem. Dodatkowo fotele są elektryczne i nie wiem za bardzo co i jak tam podłączyć pod spodem posiadają jedną małą żółtą kostkę, dużą czerwoną z dwoma przewodami i jedną małą czarną prostokątną też z dwoma przewodami, czy ktoś wie która jest od czego?
Witam co do przewodow to zolta kostaka AIRBAG, CZERWONA pewnie elektryka foteli a CZARNA podgrzewanie. Jesli chodzi czy bedzie pasowac to nie mam pojecia. Sam zastanawialem sie czy fotele uda sie zalozyc z C6 do C5.
A jesli nie uda Cie sie ta przerobka, albo stwierdzisz ze szkoda roboty i jak bedziesz chcial sie pozbyc kopletu daj znac. Moze sie dogadamy
.
A jesli nie uda Cie sie ta przerobka, albo stwierdzisz ze szkoda roboty i jak bedziesz chcial sie pozbyc kopletu daj znac. Moze sie dogadamy

-
- Forum Audi A6 / A7
Z tego co ustaliłem to tak jak piszesz żółta airbag, czerwona jest od regulacji elektrycznej fotela góra dół oraz od pompowania siedziska i oparcia, nie posiadają funkcji grzania. Mała czarna kostka jest od lampki oświetlającej nogi pasażera siedzącego z tyłu. A czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć jaki jest rozstaw szyn foteli w c4 bo w tej chwili nie mam jak tego zmierzyć w aucie.
[ Dodano: 2011-02-09, 23:27 ]
Temat można uznać za zamknięty, fotele już na miejscu, było trochę rzeźby ale udało się.
[ Dodano: 2011-02-09, 23:27 ]
Temat można uznać za zamknięty, fotele już na miejscu, było trochę rzeźby ale udało się.
-
- Forum Audi A6 / A7
Widzę, że mój temat ożył po tym jak napisałem, że włożyłem te fotele
Od razu powiem, że nie dokończyłem wszystkiego, można uznać że przekładka została ukończona w 90%, pozostał mi jeszcze montaż podłokietnika i pasów bezpieczeństwa z tyłu. Montaż foteli z c5 wiąże się z całkowitym wycięciem przednich uchwytów foteli, co w przyszłości uniemożliwi powrót do oryginalnych foteli. W moim przypadku zrezygnowałem również ze składanej tylnej kanapy ponieważ wnętrze z c5 miałem z sedana a c4 mam avant-a, mi to w niczym nie przeszkadza bo i tak prawie nigdy nic większego nie wożę. Nie wiem jak by to było by przy opcji z c5 avant. Myślę, że gdyby komuś chciałoby się dłużej z tym pobawić to i dałby radę zrobić tak żeby tył był składany. Z narzędzi które są niezbędne do wykonania tej operacji to na pewno szlifierka kątowa, migomat, wiertarka i szlifierka stołowa ewentualnie dla bardzo cierpliwych i dokładnych pilnik. Jutro pokaże zdjęcia jak to wygląda w aucie.

-
- Forum Audi A6 / A7
Witam! Wszystkich na początku chciałem przeprosić, że tak długo kazałem czekać na zdjęcia, ale nie było to zależne ode mnie ponieważ autem miałem mały wypadek i stało dosyć długo nieużywane, do tego przy naprawie powypadkowej doszła dodatkowo wymiana rozrządu i remont zawieszenia. Ale do rzeczy, fotele są w aucie elektryka działa nie rozwiązałem tematu mocowania tylnej kanapy.
Jakość zdjęć nie powala ale moja cyfrówka ma już 7lat
![Obrazek]()
Fotel pasażera jest w trochę gorszej kondycji ponieważ w aucie z którego go wyjąłem był to fotel kierowcy
![Obrazek]()
![Obrazek]()
A teraz tył...
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Tylna kanapa jest od sedana i jest trochę wyższa od oryginału c4 avant, nie wiem jak ją przymocować, chciałbym to zrobić jakoś tak aby można było oparcie składać, ale na razie jestem jeszcze na etapie przywracania auta do formy po wypadku i długim postoju.
Pozdrawiam
Jakość zdjęć nie powala ale moja cyfrówka ma już 7lat

Fotel pasażera jest w trochę gorszej kondycji ponieważ w aucie z którego go wyjąłem był to fotel kierowcy

A teraz tył...
Tylna kanapa jest od sedana i jest trochę wyższa od oryginału c4 avant, nie wiem jak ją przymocować, chciałbym to zrobić jakoś tak aby można było oparcie składać, ale na razie jestem jeszcze na etapie przywracania auta do formy po wypadku i długim postoju.
Pozdrawiam