[audi a6 c4 awant] piszczenie plastikowych elementów w środk
[audi a6 c4 awant] piszczenie plastikowych elementów w środk
Witam mam problem piszczą mi plastikowe elementy z tyłu słupki itp cały mechanizm od rolety bagażnika piszczy jak sie jedzie planuje psiknąc wd40 co o tym myślicie
Grzegorz Domański
- casper
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kacper
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.0 V8 560KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
prawda prawda, na mrozie dzieja sie rozne dziwne rzeczy, hehe, przyjda cieplejsze dni to przejda wszystkie bolaczki
moze w slupkach macie polamane zaczepy, albo poprostu nie docisniete, ale mysle ze jak po mrozach nie przestanie trzeszczec to mozna jednak prysnac Włodkiem (WD40) 8-)

Te cztery pierścienie sprawiają, że jesteśmy wyjątkowi
---------------------
Bylo:
audi 80 B3 1.6td
audi A6 C4 2.5tdi AEL
mercedes w202 2.5td
Jest:
audi A6 C6 2.7tdi BPP
Chevrolet Camaro 5.7 Z28 1994r.
---------------------
Bylo:
audi 80 B3 1.6td
audi A6 C4 2.5tdi AEL
mercedes w202 2.5td
Jest:
audi A6 C6 2.7tdi BPP
Chevrolet Camaro 5.7 Z28 1994r.
-
- Forum Audi A6 / A7
plastiki mozesz rozebrac gdzies w cieple i zrobic 2 rzeczy po pierwsze wymienic kolki,gdzies na forum ktos pisal ze kupil je w skodzie po 1.10 za sztuke.druga zecz to kwestia gustu ale ja poprawielm fabryke taka gabkowa tasma dwustronna czarna taka 1 mm bruba jcm szeroka i paskami matarialu.poprostu okleilem wszystkie krawedzie tych plastikow od srodka tasma i na to material tak ok 1cm szeroksci jak i tasma.po zlozeniu wsyztko weszlo na scisk.tasma i material powoduja ze plastik nie pracuje po metalu.zreszta chyba tylna tapicerka na klapie jest jzu tak przez fabryke zrobiona
kosiarzp, nie da sie zdemontowac szyberdachu bez zdejmowania podsufitki.mozesz sprubowac odkrecic sama blache .jak uchylisz szyber to widac sruby na szynach na torx 2 z tylu i jedna z przodku i tak po kazdje stronie
ja wymienilem sobie blache z szyberdachu na szklany bez demontazu samego szyberdachu
[ Dodano: 2010-10-13, 16:19 ]
a z drugiej strony ale kotlet odgrzany

ja wymienilem sobie blache z szyberdachu na szklany bez demontazu samego szyberdachu
[ Dodano: 2010-10-13, 16:19 ]
a z drugiej strony ale kotlet odgrzany