Witam!
Jak wymienić mieszek w mojej audiczce?
Niechciałbym nic urwać itd. Dlatego jak zdjąć tą dolną część z plastikiem?
Pozdrawiam!
Adam
[100 C4]Mieszek-Jak wymienić?
[100 C4]Mieszek-Jak wymienić?
AUDI 100/A6 C4 2.5TDI AAT
VW PASSAT B5 1.9TDI AHU
VW PASSAT B5 1.9TDI AHU
Witam!
Odgrzebie temat:
Mam problem gdyż miałem połamaną ramkę przy mieszku zakupiłem na Allegro wraz z workiem ale prawdopodobnie chyba pojdzie do wymiany... Otóż cos mi nie gra i nie wiem gdzie leży problem.. gdyż worek posiada jakiś plastykowy pierścień ale nie wiem gdzie dokładnie on ma być zamontowany aby worek sie nie zsuwał z drążka.. Foto dla podglądu:
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Podbije temat
Normalna rzeczą jest żeby mieszek zsuwał się z drążka?
Odgrzebie temat:
Mam problem gdyż miałem połamaną ramkę przy mieszku zakupiłem na Allegro wraz z workiem ale prawdopodobnie chyba pojdzie do wymiany... Otóż cos mi nie gra i nie wiem gdzie leży problem.. gdyż worek posiada jakiś plastykowy pierścień ale nie wiem gdzie dokładnie on ma być zamontowany aby worek sie nie zsuwał z drążka.. Foto dla podglądu:
Podbije temat

Temat już przerobiony...klezmer pisze:Przepraszam jesli odkopuje i nie wiem czy temat jeszcze aktualny bo patrze ze ma juz ponad miesiac ale jestem swiezo po wymianie mieszka i z moich obserwacji wynika ze zadnego plastikowego pierscienia tam nie powinno byc.
Ja swój problem rozwiązałem... Dla potomnych :
Mieszek składa się z woreczka skórzanego, jak by to ująć tulei która skład się z dwóch części jednej która wieńczy mieszek od wierzchołka i drugiej tulei znajdującej się pod mieszkiem. Są one ze sobą skręcone. Na rys z ETKI to elementy nr 27 i 25.
Ten pierścień jest zamontowany jakby po wewnętrznej stronie mieszka nr. 22.
U mnie ta tuleja pod spodem była po prostu za krótka, wyciągnąłem ze starego mieszka poskręcałem i teraz idealnie wszystko gra