Taka informacja dla tych, którym padły żaróweczki w zegarach. Stworzyłem ten temat z tego powodu, że szukałem do niedawna jakie żaróweczki są od czego i dzisiaj własnie sobie wymeniłem wszystkie żaróweczki więc chcę ułatwić niektórym, którzy zastanawiają się co i jak. A więc jesli chodzi o wszystkie wyswietlacze a mianowicie temperatura silnika, obrotomierz, predkosciomierz, wyswietlacz przebiegu, paliwo, zegarek, olej, akumlator - jest ta sama żaróweczka. Jesli ktos ma automatyczną skrzynię biegów to do tego wyswietlacza, ktory pokazuje biegi i do wyswietlacza z temperaturą powietrza na zewnątrz są diody a więc nie wystarczy tylko wysunąć licznik, żeby wymienic głowne żaróweczki tylko dodatkowo trzeba odkręcić te wyswietlacze a pozniej pobawić się troszke z lutownicą aby odlutować stare diody i przylutować nowe. Jeszcze jedna informacja, bo otarłem się niedawno o cos takiego, że niby jak się odepnie licznik to trzeba go później programować na nowo a więc tak, jesli odpinasz licznik i przypinasz spowrotem ten sam, nic się nie stanie, wszystko będzie tak jak było, nie ma żadnego programowania. Informacji zasięgnąłem dzisiaj u dealera Audi i mówię tylko o moim modelu z mojego roku lecz mysle, ze tyczy się to wszystkich C4

jesli pominąłem jakies rzecz odnosnie tematu, dopisujcie. Mam nadzieje, że tak troszke pomogłem tym co mają z tym problem. pozdrawiam.
Oki doki, dzisiaj wzialem sie za wymienienie zaroweczek wyswietlacza zewnetrznej temperatury oraz wyswietlacza wskazujacego biegi(tylko wersja automatyczna takowy posiada). Do tego zabiegu będzie potrzebna lutownica i trzy mikro żaróweczki 12V, 60mA. Jesli ktos nie posiada wyswietlacza wskazującego biegi, wtedy wystarczy tylko jedna żaróweczka, gdyż wyswietlacz temperatury zewnętrznej ma tylko jedną żaróweczke