Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C4] KOMPUTER: POKÂŁADOWY I CHECK

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vivaldi30
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C4] KOMPUTER: POKÂŁADOWY I CHECK

Post autor: vivaldi30 » 15 lis 2009, 17:40

Witam,
jak już napisałem w innym miejscu, nabyłem właśnie C4 2.6 automat quattro i niestety auto nie ma boardcomputer'a (miejsce na desce jest, ale nie jest podświetlana), natomiast w miejscu gdzie zazwyczaj widziałem check computer mam okienko podzielone na 4 części i tam są 4 kontrolki, (nie pamiętam dokładnie olej, hamulec, temp. i coś jeszcze).

Pytania:
- czy istnieje możliwość uruchomienia BC - jeśli tak to w jaki sposób (czy to dużo grzebania)??
- czy istnieje możliwość uruchomienia Check Comp. na normalnym wyświetlaczu - jeśli tak to w jaki sposób?

- auto to automat, ale niestety bez tempomatu, czy można dołożyć tempomat?

Dziękuję i Pozdrawiam

Waldek

Awatar użytkownika
vivaldi30
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: vivaldi30 » 15 lis 2009, 19:30

najpierw muszę zajrzeć chyba do mojej, bo mam nieodparte wrażenie że wyswietlacz do BC już tam jest, ale może mam tylko takie wrażenie, jak sprawdzę to napiszę.

Ale generalnie chodziło mi o info "czy się da" i okazuje się jak rozumiem ze sie "da"

wilczurek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wilczurek » 25 lis 2009, 23:33

Witam, kolego zarówno komputer pokładowy z autocheckiem jak i tempomat na 100% da się zamontować. Jedno i drugie montowałem u siebie i wszystko działa idealnie jak w oryginale. Co do komputera to roboty jest nie mało chyba że się z kilku funkcji zrezygnuje np. z kontroli żarówek zewnętrznych lub kontroli poziomu płynu do spryskiwaczy. Nie będę się więcej rozpisywał bo już było na ten temat pisane na forach.
wilczurek

Awatar użytkownika
piatek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotrek
Rocznik: 1994
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: piatek » 26 lis 2009, 11:10

wilczurek, może i było pisane, ale nadal niewiem czy można wsadzić zegary od benzyniaka do diesla i czy można przełożyć obrotomierz, szybkościomierz i będzie wszystko poprawnie działać.

wilczurek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wilczurek » 27 lis 2009, 16:46

Dokładnie zgodzę się z kolegą Andi 2.5 tdi zegary można wrzucić z dowolnej wersji silnikowej tylko należy je przeprogramować pod względem swojego silnika, można także przeprogramować angielskie zegary a właściwie płytę główną i przełożyć kabelki ze strony lewej na prawą od dodatkowych wskaźników (jest miejsce po obu stronach płyty głównej) i też wszystko chodzi. Pozdrawiam
wilczurek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja