Witam,
jak już napisałem w innym miejscu, nabyłem właśnie C4 2.6 automat quattro i niestety auto nie ma boardcomputer'a (miejsce na desce jest, ale nie jest podświetlana), natomiast w miejscu gdzie zazwyczaj widziałem check computer mam okienko podzielone na 4 części i tam są 4 kontrolki, (nie pamiętam dokładnie olej, hamulec, temp. i coś jeszcze).
Pytania:
- czy istnieje możliwość uruchomienia BC - jeśli tak to w jaki sposób (czy to dużo grzebania)??
- czy istnieje możliwość uruchomienia Check Comp. na normalnym wyświetlaczu - jeśli tak to w jaki sposób?
- auto to automat, ale niestety bez tempomatu, czy można dołożyć tempomat?
Dziękuję i Pozdrawiam
Waldek
[Audi A6 C4] KOMPUTER: POKÂŁADOWY I CHECK
Witam, kolego zarówno komputer pokładowy z autocheckiem jak i tempomat na 100% da się zamontować. Jedno i drugie montowałem u siebie i wszystko działa idealnie jak w oryginale. Co do komputera to roboty jest nie mało chyba że się z kilku funkcji zrezygnuje np. z kontroli żarówek zewnętrznych lub kontroli poziomu płynu do spryskiwaczy. Nie będę się więcej rozpisywał bo już było na ten temat pisane na forach.
wilczurek
Dokładnie zgodzę się z kolegą Andi 2.5 tdi zegary można wrzucić z dowolnej wersji silnikowej tylko należy je przeprogramować pod względem swojego silnika, można także przeprogramować angielskie zegary a właściwie płytę główną i przełożyć kabelki ze strony lewej na prawą od dodatkowych wskaźników (jest miejsce po obu stronach płyty głównej) i też wszystko chodzi. Pozdrawiam
wilczurek