moi drodzy mam taki denerwujący problem
często jeżdżę z dzieckiem, które lubi przysnąć w samochodzie i wszystko fajnie lecz po zgaszeniu silnika i wyjęciu kluczyka włącza się brzęczyk który piszczy wniebogłosy i budzi mi dziecko. brzęczyk piszczy pomimo wyłączonych świateł
czy ktoś z Was mógłby mi powiedzieć jak zakodować brzęczyk tak aby piszczał tylko wtedy gdy są światła włączone a nie zawsze jak to jest do tej pory
mam interface od Viakena i Vaga tylko pytanie gdzie dodać (odjąć) i jaką wartość
pozdrawiam
[Audi A6 C4] kodowanie brzęczyka
tak właśnie jest
po zgaszeniu silnika wyłączeniu świateł brzęczyk drze się wniebogłosy
radio mam nieoryginalne lecz montowane przy zakupie auta w audi i działa tylko przy włożonym kluczyku do stacyjki
po wyłączeniu wszystkiego i wyjęciu kluczyka drze się ta cholera
na dłuższe trasy jeżdżę z dzieckiem tylko wieczorem bo w ciągu dnia nie dało by rady:) pisk i wrzask
ok czy możecie mi powiedzieć co powinienem zrobić żeby tą cholerę wyłączyć
po zgaszeniu silnika wyłączeniu świateł brzęczyk drze się wniebogłosy
radio mam nieoryginalne lecz montowane przy zakupie auta w audi i działa tylko przy włożonym kluczyku do stacyjki
po wyłączeniu wszystkiego i wyjęciu kluczyka drze się ta cholera
na dłuższe trasy jeżdżę z dzieckiem tylko wieczorem bo w ciągu dnia nie dało by rady:) pisk i wrzask
ok czy możecie mi powiedzieć co powinienem zrobić żeby tą cholerę wyłączyć

zatrzymuje samochód wyłączam światła ew. radio (drzwi zamknięte) wyjmuje kluczyk otwieram drzwi a ten się drze z 5 sek. i normalnie szlag mnie trafiatomkom1 pisze:czyli ze co?jak idziesz do domu to drze sie do rana?

co z tą cholerą można zrobić??
dodatkowo zauważyłem że wkładając kluczyk do stacyjki bez przekręcania też zaczyna piszczeć
może to jakiś przypominacz o kluczyku w stacyjce??