Maglownica Audi
części samochodowe
Kalkulator OC mfind
opony i alufelgi
Tarcze, hamulce

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu

Ambiente Oświetlenie

Warsztat
Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 22 kwie 2016, 13:34

dziii pisze:da radę jakoś natężenie zwiększyć ?
Tak, podłączyć instalację tak jak w oryginale inaczej nie będzie możliwości sterowania intensywnością.

Awatar użytkownika
dziii
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 199
Rejestracja: 25 kwie 2013, 12:54
Lokalizacja: wlkp

Post autor: dziii » 22 kwie 2016, 16:26

a jaki moduł obsługuje sterowanie listw? to zaraz sobie sprawdzę ;)
project by dziii

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 22 kwie 2016, 17:05

dziii, moduł drzwi, który jest w boczku

Awatar użytkownika
dziii
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 199
Rejestracja: 25 kwie 2013, 12:54
Lokalizacja: wlkp

Post autor: dziii » 22 kwie 2016, 17:20

No tak tylko chodziło mi czy to musi być jakiś konkretny model ?
project by dziii

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 22 kwie 2016, 18:31

dziii, Ten moduł co masz u siebie jest ok.

ollyon86
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 272
Rejestracja: 09 maja 2012, 10:22
Imię: olyon86
Moje auto: A7 4G
Rocznik: 2017
Nadwozie: Liftback
Silnik: 3.0 TDI 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronik
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Kraków

Post autor: ollyon86 » 01 lis 2016, 15:43

Mam pytanko ,czy jeśli kupię moduły z anglika to będzie ok?

jaskulski154
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 157
Rejestracja: 31 maja 2015, 14:31
Imię: Andrzej
Moje auto: 100 C4
Lokalizacja: Limanowa

Post autor: jaskulski154 » 01 lis 2016, 16:49

Tak bedzie ok.
Ochrona komponentu, dopisywanie kluczy, flash, korekta przebiegu, MMI 2,3g jezyk PL, aktualizacja softu i map. Duzo rzeczy moge zrobic wysylkowo.

ollyon86
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 272
Rejestracja: 09 maja 2012, 10:22
Imię: olyon86
Moje auto: A7 4G
Rocznik: 2017
Nadwozie: Liftback
Silnik: 3.0 TDI 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronik
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Kraków

Post autor: ollyon86 » 01 lis 2016, 20:17

Czy jeżeli wymienię sterowniki ,czy jest ochrona komponentów, czy wystarczy zakodować tylko oświetlenie i tyle?

vikus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 465
Rejestracja: 31 sie 2009, 20:48
Imię: Wigowski
Moje auto: A6 C5
Rocznik: 2000
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 136KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Lokalizacja: Ciechanów

Post autor: vikus » 02 lis 2016, 06:46

Wystarczy zakodować. Żadnej ochrony nie ma.

ollyon86
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 272
Rejestracja: 09 maja 2012, 10:22
Imię: olyon86
Moje auto: A7 4G
Rocznik: 2017
Nadwozie: Liftback
Silnik: 3.0 TDI 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronik
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Kraków

Post autor: ollyon86 » 08 lis 2016, 23:08

czy ktoś wie jak i gdzie mają być podłączone lampki pod fotelami przednimi. Chce mieć oświetlenie Ambiente jak w oryginale, bez tych lampek też działa tylko sypie błędami z nich, i chce tego uniknąć .

remont5
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 468
Rejestracja: 15 lut 2015, 20:15
Imię: Przemysław
Moje auto:
Rocznik: 2013
Nadwozie: Avant
Silnik:
Napęd: FWD
Skrzynia: DSG
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: remont5 » 09 lis 2016, 20:32

Bodaj do sterownika J393 czy jak on tam sie nazywa, jest w bagażniku
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH

ollyon86
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 272
Rejestracja: 09 maja 2012, 10:22
Imię: olyon86
Moje auto: A7 4G
Rocznik: 2017
Nadwozie: Liftback
Silnik: 3.0 TDI 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronik
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Kraków

Post autor: ollyon86 » 15 lis 2016, 22:55

Pytanie , czy zmiana na Oryginalne lampki Led białe podświetlanie drzwi i nóg wymusza inne kodowanie czy to pozostaje bez zmian?

vikus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 465
Rejestracja: 31 sie 2009, 20:48
Imię: Wigowski
Moje auto: A6 C5
Rocznik: 2000
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 136KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Lokalizacja: Ciechanów

Post autor: vikus » 16 lis 2016, 08:12

Trzeba zakodować podświetlenie led bo będą lampki pod nogami mrugać co 30 sekund. Jest na forum wystarczy poszukać <lol>

ollyon86
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 272
Rejestracja: 09 maja 2012, 10:22
Imię: olyon86
Moje auto: A7 4G
Rocznik: 2017
Nadwozie: Liftback
Silnik: 3.0 TDI 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronik
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Kraków

Post autor: ollyon86 » 16 lis 2016, 20:56

vikus pisze:Trzeba zakodować podświetlenie led bo będą lampki pod nogami mrugać co 30 sekund. Jest na forum wystarczy poszukać <lol>
Czy mógłbyś podać jakiś konkretny temat, szukam i nic konkretnego nie mogę znaleźć ?

vikus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 465
Rejestracja: 31 sie 2009, 20:48
Imię: Wigowski
Moje auto: A6 C5
Rocznik: 2000
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 136KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Lokalizacja: Ciechanów

Post autor: vikus » 16 lis 2016, 21:19

Z tego co pamiętam to w VCDS central electrics 09 zmieniasz kodowanie:

trzecią cyfrę musisz mieć "1" jeśli założysz ledy:

* 0x?xxxx: Footwell Lightning
o 0 = Footwell Lightning using Light Bulbs
o 1 = Footwell Lightning using LED's

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”


Akumulatory samochodowe Audi A6
Kalkulator OC hamulce