- kawałek nowego kabla
- kawałek drutu cienkiego i w miarę sztywnego długości dłuższej od gumowej izolacji kabli
- nożyk
- lutownica i cyna
- śrubokręt płaski
Zabieramy się do naprawy:
W pierwszej kolejności wyciągamy gumową izolację która wchodzi do tylnej klapy.Następnie drugi koniec izolacji który wchodzi do bagażnika wciskamy go do środka w stronę bagażnika tak jak na foto.Przyda się do tego śrubokręt.
Następnie staramy się całą izolację ściągnąć ku dołowi w stronę bagażnika.U mnie okazało się że jest przełamany brązowy kabel który odpowiada za podświetlenie tablicy rejestracyjnej oraz zapalania kontrolki na desce rozdzielczej otwartej klapy bagażnika.I robiło się zwarcie.Zamiast na desce pokazywać że mam otwartą tylną klapę pokazywało mi na kontrolce świateł przeciwmgielnych.
Następnie wyjąłem z izolacji przełamany ten kabel.
Teraz przy użyciu drutu przeciągamy kawałek nowego kabla w gumowej izolacji.Można zagiąć końcówkę drutu i zakręcić końcówkę przewodu i przeprowadzamy przez gumową izolację.Jak już to zrobimy zostaje nam przylutować do starego kabla.Od strony bagażnika i tylnej klapy.Do izolacji użyłem koszulki termokurczliwej.Jak już to zrobimy to pozostaje nam założyć na swoje miejsce izolacje gumową i po robocie

Mam nadzieję że się komuś przyda