Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Montaż xenonów HID (slim) soczewki H1 / by eldo

Warsztat
robsonb73
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: robsonb73 » 13 lut 2010, 23:30

ÂŻółty pisze:Panowie zamontowałem dzisiaj Hidy (efekt porażający) wszystko działało ok przez jakieś 2 godz.potem podczas jazdy zatrzymałem się bo zauważyłem że jedna żarówka mi mruga jak stroboskop :-x co się dzieje Panowie czy coś źle zamontowałem czy jedna z żarówek jest zepsuta :?:
Raczej jak świeciła to dobrze zamontowałeś.
Może padł żarnik, ale musiałbyś mieć pecha :shock: albo wysunęła się któraś wsuwka, sprawdź dokładnie i najwyżej dognij blaszki.
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !

Awatar użytkownika
boluss
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: boluss » 14 lut 2010, 09:50

to jest efek przepalenia żarnika. a jak długo jeździłeś na tym "strobo" to przetwornica do wymiany bedzie.

Awatar użytkownika
Żółty
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Żółty » 14 lut 2010, 10:06

Panowie jeden żarnik nie świeci :-? zamieniłem stronami aby wyeliminować co jest zepsute i nie świeci ta sama strona czyli przetwornica choć nowa jest uszkodzona a może coś źle zrobiłem i nawet nie wiem co, proszę was o sugestie.
boluss zestaw jest nowy mam go od wczoraj w aucie, a na strobo przejechałem przez jakieś 30 minut, gdy dojechałem do domu i odczekałem jakąś godzinę oba działały a dzisiaj nie :-(

Awatar użytkownika
boluss
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: boluss » 14 lut 2010, 17:38

kolego tak czasami bywa z tymi HID-ami. na 100% przetwornica do wymiany.
słuchaj.
a sprawdziłeś spowrotem na tej dobrej przetwornicy czy dalej swieci. bo moze byc tak że masz zepsutą przetwornicę i w momencie podpięcia innego dobrego żarnika nastepuje natychmiastowe spalenie go. miałem tak u siebie.
wywaliłem je i kupiłem oryginalne z toyoty avensis.
Dlatego jak już gdzieś pisałem że lepiej dołożyć i kupić oryginalne przetwornice np. koito
150zł za szt.
Obrazek
po pierwsze z nimi nie ma problemu, a po drugie one są naprawialne.

[ Dodano: 2010-02-14, 17:42 ]
robsonb73, a ty miałeś oryginalne samopoziomowanie czy dokładałeś?

Awatar użytkownika
eldo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 1993
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.2 137KM
Napęd: FWD
Kontakt:

Post autor: eldo » 15 lut 2010, 10:10

robsonb73 pisze:Poza tym powiedział, że wyjątkowo równo świecą, tzn. bez żadnych plam ciemnych jak niektóre
umnie tez nie ma widocznych plam, tzn swieca w kazdym pkt. tak samo wiec nie bede nic kombinował ;-)
jakis czas temu mialem przod sciagany (razem z lampami) kuknołem kontrolnie jak tam przetwornice i okablowanie, kurde jak bym je wyciagna i wlozyl do pudełka mógł bym smialo sprzedać jako nieużywane :mrgreen: hermetycznie zamknieta przetwornica w kloszu jednak robi swoje ;-)

p.s. kolego ÂŻółty jak kupiles nowy zestaw to reklamować trzeba a nie kombinować, z tego co wiem na palniki daja gwarancje, nawet na HID-a !
Była: A6/C4 - A6/C5 2,5TDI 150ps Quattro 1999r https://a6klub.pl
Jest: VW Passat B6 Hightline 2,0TDI 192ps 410nm DSG MOCCA Dynaudio MFD2 DVD . . .

Awatar użytkownika
Żółty
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Żółty » 15 lut 2010, 20:16

Dziwna sprawa u mnie z tymi Hidami, rano gdy włączyłem światła jedna strona nie działała ale po jakiejś chili załapała i się zaświeciła, przy ponownym wyłączeniu i włączeniu zaświeciła się lekko i dopiero po ok.5 sek. zaświeciła się na dobre. Kupując zestaw nie otrzymałem nawet paragonu, a sprzedawca napisał mi e-mail żeby cały zestaw wymontować i wysłać na inny adres niż ten od którego kupiłem, dodam jeszcze że w treści tej wiadomości napisał że to niemożliwe że nowe jest złe i czas realizacji reklamacji to od 14 dni. Trochę to wszystko nie podoba mi się (trafiłem na nieodpowiedzialnego Allegrowicza).Za chwilę poszukam na Allegro dobrej jakości przetwornicy i zamówię od innego sprzedawcy bo jak ja będę tracić czas na wymontowanie i wysłanie zestawu więcej stracę czasu i pieniędzy za przesyłkę niż to jest wszystko warte. :-x

Awatar użytkownika
boluss
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: boluss » 15 lut 2010, 20:25

ale bzdura.
cały zestaw wymontować i wysłać na inny adres
co to za niby "allegrowicz" ?
U mnie tez sie spaliła po kilku dniach. dzwoniłem do gościa i mu powiedziałem co się stało. On na to " że to taśmowa robota te hidy i zdarzają sie niewypały" odesłałem mu jedną i przesłał mi drugą.

Awatar użytkownika
Żółty
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Żółty » 15 lut 2010, 20:30

boluss pisze:ale bzdura.
cały zestaw wymontować i wysłać na inny adres
co to za niby "allegrowicz" ?
U mnie tez sie spaliła po kilku dniach. dzwoniłem do gościa i mu powiedziałem co się stało. On na to " że to taśmowa robota te hidy i zdarzają sie niewypały" odesłałem mu jedną i przesłał mi drugą.
Właśnie co to za gość :-x jestem mocno zły i długo się nie nacieszyłem jasnością.

robsonb73
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: robsonb73 » 15 lut 2010, 21:47

boluss pisze: robsonb73, a ty miałeś oryginalne samopoziomowanie czy dokładałeś?

Awatar użytkownika
boluss
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: boluss » 15 lut 2010, 22:03

robsonb73 pisze:
boluss pisze: robsonb73, a ty miałeś oryginalne samopoziomowanie czy dokładałeś?

Awatar użytkownika
Żółty
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Żółty » 16 lut 2010, 19:30

Nie sprawny Hid ciąg dalszy :-(
Rano po włączeniu świateł znowu jeden żarnik nie zaświecił się, ponowne próby nie przyniosły rezultatu, po dojechaniu do pracy zgasiłem silnik i spróbowałem jeszcze raz :idea: załapał. W ciągu dnia kilka razy robiłem próby włączania świateł i za każdym razem żarniki zapałały się, problem występuje tylko rano.Co się dzieje?

Producent od którego kupiłem zestaw dzisiaj się skontaktował ze mną i wysłał mi przetwornicę a nie sprawną mam mu odesłać, tylko nie wiem czy mi uzna reklamację bo czasami działa a czasami nie. Jeszcze jedna sprawa: jak producenci sprawdzają czy przetwornica jest zepsuta :?:

robsonb73
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: robsonb73 » 16 lut 2010, 20:11

ÂŻółty, dlaczego ma nie uznać reklamacji, skoro " czasami działa a czasami nie." :shock:
Chyba światła mają działać zawsze, prawda ;-)
Dlatego nie daj się przypadkiem wrobić w jakieś dodatkowe płatności.
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !

Awatar użytkownika
Żółty
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Żółty » 16 lut 2010, 20:26

robsonb73 nie dam się zrobić na pewno, choć miałem takie wrażenie ze strony producenta. Miałem po prostu pecha :-x

Awatar użytkownika
eldo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 1993
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.2 137KM
Napęd: FWD
Kontakt:

Post autor: eldo » 19 lut 2010, 05:46

ÂŻółty pisze:problem występuje tylko rano.Co się dzieje?
Ja bym obstawiał WILGOć :-P pytanie: gdzie zamontowałes przetwornice ? Jezeli w obudowie lampy to zgłupiałem, jezeli poza nią to jestem pewny ze wilgoć daje popalić . . .
Była: A6/C4 - A6/C5 2,5TDI 150ps Quattro 1999r https://a6klub.pl
Jest: VW Passat B6 Hightline 2,0TDI 192ps 410nm DSG MOCCA Dynaudio MFD2 DVD . . .

Awatar użytkownika
Żółty
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Żółty » 19 lut 2010, 19:37

eldo przetwornice zamontowałem w obudowie lampy, problem powstawał tylko rano: zaświecała się kontrolka od przepalonej żarówki i koniec, ale podczas jazdy do pracy palnik odpalał (czasami po ok.10-15min.) i już do końca dnia nie miałem problemu. Skontaktowałem się ze sprzedawcą zestawu po wnikliwym wywiadzie wysłał mi dodatkową przetwornicę, podłączyłem ją i na razie wszystko działa należycie.
Podczas montażu nie musiałem odkręcać lamp, po prostu poradziłem sobie bez tego trochę się nagimnastykowałem i wyszło git.Mam jeszcze pytanie czy jak nie odkręcałem lamp to czy muszę ustawiać czy nie, nikt mi na razie nie mruga czyli lampy są ustawione dobrze ale podczas powrotu dzisiaj wieczorem do domu wyprzedziłem pojazd jadący przede mną i dał długimi jak się znalazłem przed nim, czy coś nie jest tak?.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja