Sklep internetowy
Sklep
Sklep
auto gamma
Tarcze, hamulce


Liczniki XXX-920-XXX - Struktura Eepromu

Warsztat
Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 6962
Rejestracja: 14 kwie 2012, 23:09
Imię: Michał
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2005
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Lokalizacja: Września

Post autor: bendzji » 26 lis 2016, 08:53

Tak jak masz immo3 to z Ecu pin wyciągniesz i nie trzeba będzie Jeagera ruszać.

Pin służy do logowania do licznika żeby przeprowadzić adaptację.

Ja to nazwałem klucz immo ( ale czy nim jest ? ) Ale nie jest Ci do niczego potrzebny , ja to tylko podałem jako informację , jak już pisałem taki sam jest w ecu i w liczniku , przy adaptacji innego licznika zgrywa się na taki czyli w jakiś sposób zezwala na odpalanie itd. Więcej nie zgłębiałem bo było to dla mnie nieistotne.
BYŁY : A4 B5 1.9TDI TIP , A6 C5 2.4 MULTI , A6 C6 3.0TDI MAN , A4 B5 1.8T TIP , A4 B7 2.0tdi , MULTI , Ford Smax 2.0TDCI DURASHIFT
JEST : Ford Smax mk2 2.0tdci , A6 C6 3.2 TIP

Ramzesisko
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 1
Rejestracja: 02 sty 2017, 02:22
Lokalizacja: Zgorzelec

Post autor: Ramzesisko » 18 lut 2017, 18:27

Witam! Czy pomógł by ktoś przywrócić licznik vdo do życia z audi a3? I pomógł z adaptacją go?

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 6962
Rejestracja: 14 kwie 2012, 23:09
Imię: Michał
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2005
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Lokalizacja: Września

Post autor: bendzji » 18 lut 2017, 18:46

odpisałem na PW ;)
BYŁY : A4 B5 1.9TDI TIP , A6 C5 2.4 MULTI , A6 C6 3.0TDI MAN , A4 B5 1.8T TIP , A4 B7 2.0tdi , MULTI , Ford Smax 2.0TDCI DURASHIFT
JEST : Ford Smax mk2 2.0tdci , A6 C6 3.2 TIP

orneciak123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 5
Rejestracja: 28 paź 2009, 20:32
Lokalizacja: orneta

Post autor: orneciak123 » 06 mar 2017, 00:41

Witam

Czy ma ktoś może wsad do zegarów rs6 np: 4B0920937B lub inny lub do rs4 coś co miało skalę prędkościomierza do 310

Lub chociaż te 2 linijki prędkościomierza do 310km/h z rs4 też może być tam też chyba było do 310

Dzięki i pozdrawiam

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 6962
Rejestracja: 14 kwie 2012, 23:09
Imię: Michał
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2005
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Lokalizacja: Września

Post autor: bendzji » 06 mar 2017, 08:45

co chcesz zrobić? do jakich zegarów chcesz to wgrać?
BYŁY : A4 B5 1.9TDI TIP , A6 C5 2.4 MULTI , A6 C6 3.0TDI MAN , A4 B5 1.8T TIP , A4 B7 2.0tdi , MULTI , Ford Smax 2.0TDCI DURASHIFT
JEST : Ford Smax mk2 2.0tdci , A6 C6 3.2 TIP

orneciak123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 5
Rejestracja: 28 paź 2009, 20:32
Lokalizacja: orneta

Post autor: orneciak123 » 06 mar 2017, 19:49

Mam tarczki od rs6 zamówione <cwaniak> i chciałbym żeby prędkościomierz nie przekłamywał
moje zegay to 4B0920930N do 280 km/h :)

Same linijki od prędkościomierza bym przepisał. Tylko nie mogę żadnego wsadu od rs-a znaleźć

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 6962
Rejestracja: 14 kwie 2012, 23:09
Imię: Michał
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2005
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Lokalizacja: Września

Post autor: bendzji » 06 mar 2017, 20:20

niestety to nie takie latwe bo licznik RS6 ma pewne róznice bo to juz typowy poliftowy licznik i doadtko skala - jak przepiszesz linijki z rs bedzie def na liczniku , przeslij mi swoj wsad z licznika zobacze co da sie zrobic , jeden taki ogarnalem
BYŁY : A4 B5 1.9TDI TIP , A6 C5 2.4 MULTI , A6 C6 3.0TDI MAN , A4 B5 1.8T TIP , A4 B7 2.0tdi , MULTI , Ford Smax 2.0TDCI DURASHIFT
JEST : Ford Smax mk2 2.0tdci , A6 C6 3.2 TIP

monlag
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 3
Rejestracja: 25 kwie 2017, 14:11
Lokalizacja: Wodzisław

Post autor: monlag » 25 kwie 2017, 14:15

bendzji,
Witam,po czym poznac czy licznik jest CRYPTO ,chodzi mi o licznik do a3 8l 8L0 920 (poliftowe) Chce wgrac wsad i nie chce uwalic licznika. I jeszcze jedno pytanie. umiesz moze wyskalwoac wskaznik paliwa? Problem mam taki ze po zatankowaniu wskazowka pokazuje full ,ale dopiero zaczyna opadac jak przejade ok 250 km,a chcialbym zeby schodzila tak jak powinna.

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 6962
Rejestracja: 14 kwie 2012, 23:09
Imię: Michał
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2005
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Lokalizacja: Września

Post autor: bendzji » 25 kwie 2017, 18:27

Nie bawiłem się ze skalowaniem paliwa nigdy , dla mnie nie było to istotne.

Jeżeli to licznik z rocznika modelowego 2002-2003 , ma wskazówki podświetlane po zapłonie to na 99,99999999% to crypto. Jak prześlesz mi wsady to potwierdzę.

Po co wsady chcesz zmienić?
BYŁY : A4 B5 1.9TDI TIP , A6 C5 2.4 MULTI , A6 C6 3.0TDI MAN , A4 B5 1.8T TIP , A4 B7 2.0tdi , MULTI , Ford Smax 2.0TDCI DURASHIFT
JEST : Ford Smax mk2 2.0tdci , A6 C6 3.2 TIP

monlag
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 3
Rejestracja: 25 kwie 2017, 14:11
Lokalizacja: Wodzisław

Post autor: monlag » 25 kwie 2017, 19:02

Moglbys dac email to wysle Ci wsad z mojego licznika. Chcialem wgrac wsad tez z jakiegos tdi zeby to wskaznie paliwa chodzilo lepiej. Dlatego najpierw chce wiedziec czy to crypto,bo jak tak to nawet sie za wgrywanie wsadow nie biore ,bo go uwale na 100%.Na pierwszej stronie jest opis tak mi sie wydaje ,ale ja nie jestem w temacie jak to zrobic.

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 6962
Rejestracja: 14 kwie 2012, 23:09
Imię: Michał
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2005
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Lokalizacja: Września

Post autor: bendzji » 25 kwie 2017, 19:27

no opis jest mój ;) ale to tylko co i gdzie - crypto mam rozgryzione, zmiany Angol/EU Benzyna/Diesel czy wskazania paliwa A4/A6 mam obcykane ale kombinacja ze wsakzaniem i zmana wartości wskazówki paliwa mi nie potrzebna była to nie rozkminiałem

Jak uwalisz to nie ma problemu odratuje ;)

Mail poszedł na PW
BYŁY : A4 B5 1.9TDI TIP , A6 C5 2.4 MULTI , A6 C6 3.0TDI MAN , A4 B5 1.8T TIP , A4 B7 2.0tdi , MULTI , Ford Smax 2.0TDCI DURASHIFT
JEST : Ford Smax mk2 2.0tdci , A6 C6 3.2 TIP

monlag
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 3
Rejestracja: 25 kwie 2017, 14:11
Lokalizacja: Wodzisław

Post autor: monlag » 31 gru 2017, 15:15

Czy moglby mi ktos napisac za co jest odpowiedzialna komorka 0x0B0 ,bo w pierwszym poscie nie jest opisana. Dzieki

fugin85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 15
Rejestracja: 01 kwie 2012, 17:23
Lokalizacja: Zielona Góra

Post autor: fugin85 » 23 lut 2018, 09:13

Cześć chciałbym wyedytować eeprom A6C6 (w sensie założyłem z anglika i tarcze europejskie) wersja kolor fis (anglik, wyskalowany na 270km/h) , moje tarcze europa wyskalowana na 260km/h, w załączniku przysyłam wsad z mojego oryginalnego (z którego przełożyłem tarcze) oraz 2 anglików jakie posiadam. Tak porównuję i nie jestem pewny czy oby w C6 jest tak samo bo teoretycznie to wsady z anglików w komórkach odpowiedzialnych za wyskalowanie powinny być takie same a nie są więc musi to być gdzieś indziej
Załączniki
Dumpy Wsady Pamięci EEPROM.zip
3 wsady
(17.1 KiB) Pobrany 590 razy

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 6962
Rejestracja: 14 kwie 2012, 23:09
Imię: Michał
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2005
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Lokalizacja: Września

Post autor: bendzji » 23 lut 2018, 11:52

w C6 nie grzebałem ale rzucę okiem ;)
BYŁY : A4 B5 1.9TDI TIP , A6 C5 2.4 MULTI , A6 C6 3.0TDI MAN , A4 B5 1.8T TIP , A4 B7 2.0tdi , MULTI , Ford Smax 2.0TDCI DURASHIFT
JEST : Ford Smax mk2 2.0tdci , A6 C6 3.2 TIP

fugin85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 15
Rejestracja: 01 kwie 2012, 17:23
Lokalizacja: Zielona Góra

Post autor: fugin85 » 27 lut 2018, 10:46

Oki, byłoby super :) A że tak jeszcze zapytam skąd wziąć takie mapy eeprom, są gdzieś publikowane, czy raczej dłubanina i metoda prób błędów?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”


opony samochodowe hamulce
Części Audi sklep internetowy
Compero.pl
Tooles.pl - Sklep z elektronarzędziami