A6 C5 - Wymiana licznika bez FIS na pełny FIS - przedlift
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
polifty pójdą tez we wcześniejszych - jedyną ważną rzeczą w polifcie żeby soft nie był wyższy niż D11 ( jest na naklejce z numerem licznika ) , potem od d12 była tylko komunikacja po CAN ( obroty , spalanie , radio ) , także w autach przed 2000 rokiem może nie działać to , 2000 i 2001 w zależności od silnika i Ecu
OOO i dokładnie o to mi chodziło - kolega bendzji jak zwykle ma rację:) Wesołych Świąt!!bendzji pisze:polifty pójdą tez we wcześniejszych - jedyną ważną rzeczą w polifcie żeby soft nie był wyższy niż D11 ( jest na naklejce z numerem licznika ) , potem od d12 była tylko komunikacja po CAN ( obroty , spalanie , radio ) , także w autach przed 2000 rokiem może nie działać to , 2000 i 2001 w zależności od silnika i Ecu
Mankos
-
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Mam pytanie do obeznanych w temacie
Czy bawił się ktoś już w dołożenie spryskiwacza i światła hamowania do czerwonej kostki ? podpinając masę pod czerwoną kostkę pin 19,16 oraz 9 mamy o tyle lepiej że fis nie bd widział błędu lub brak płynu.
Ma ktoś może rozpiskę które piny w radiu Navigation plus podłączyć pod fis żeby pokazywało FM ?

Ma ktoś może rozpiskę które piny w radiu Navigation plus podłączyć pod fis żeby pokazywało FM ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Niestety napotkałem problem Panowie
otóż po podłączeniu fisa wg schematu nie wszystko działa jak należy.Zniknął błąd ze spalonej żarówki ale niestety dalej świeci błąd spryskiwacza oraz temperatura.Zmiana na fisie góra i dół działa ale reset też lipa.W momencie naciśnięcia reset gaśnie dolna część wyświetlacza.Temperaturę zewnętrzną pokazuje ok ale miałem różnice w pinie tzn. z tej czarnej kostki 10 pin nie był to 3 a 5.Zgadzał się kolor kabelka czyli brązowo-żółty.
Myślę że problem jest w pinach tej czerwonej kostki.Ma ktoś jakiś inny schemat ?

Myślę że problem jest w pinach tej czerwonej kostki.Ma ktoś jakiś inny schemat ?
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
Kod: Zaznacz cały
1 - Consumption signal
2 - Not used
3 - Not used
4 - Not used
5 - Ambient temperature
6 - Selector lever position indicator
7 - Not used
8 - Not used
9 - Low washer fluid
10 - Hydraulic pressure
11 - Driver information system reset
12 - Clock signal for radio frequency display
13 - Data signal for radio frequency display
14-On-boardcomputer, left
15- Enable signal for radio frequency display
16- Tail light/dipped beam (bulb check)
17- Glow plug relay (TDI)
18- Driver information system, right
19- Brake light
20- Not used
[ Dodano: 2018-02-02, 21:35 ]
aha reset trzymasz dłużej wtedy kasuje , a jak krótko to działa tak jak ty piszesz