(A6 C6) zmiana panelu od klimatyzacji
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bartek
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
(A6 C6) zmiana panelu od klimatyzacji
Witam, mam pytanko, czy istnieje możliwość zmiany panelu od klimy (4 pokrętła) na ten z wyświetlaczem cyfrowym i dwoma pokrętłami? Jeżeli tak to ile może kosztować taka przekładka?
Z góry dzięki za pomoc.
Z góry dzięki za pomoc.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Manual
To nie jest p&p jak niektórzy myślą !sosna pisze:jak juz kupisz to zmienisz sobie sam bo nie ma tam filozofii wystarczy wtyknąc kable i po sprawie a potem wizyta w audi na sciagniecie ochrony komponentu
A potem są jaja, że dajesz na szybę to masz na nogi, dajesz na nogi to na siebie itd itp,
tam trzeba wymienić więcej niż sam panel !
-
- Forum Audi A6 / A7
Nie wiem skąd masz takie informacje, wydaje mi się że z kosmosu i nie wprowadzaj kolegi w błąd - po wymianie pokazuje 4 błędy > 02785, 00732, 02763, 01592 / to też jest do ogarnięcia, ale nie widzę potrzeby pchać się w koszta / a poza tym wszystko śmiga, wszystkie funkcje są wyświetlane na monitorze.nikos pisze:To nie jest p&p jak niektórzy myślą !
A potem są jaja, że dajesz na szybę to masz na nogi, dajesz na nogi to na siebie itd itp,
Jak pojechałem do ASO to oni również byli tym zszokowani co chcę zrobić, i powiedzieli że robią tą usługę na moją odpowiedzialność.
tak że śmiało kupuj, i zmieniaj - tylko tak jak pisałem wcześniej, żeby to było z pewnego Âźródła, i ten nowy panel miał to co ma Twój.awakeman pisze:z wyświetlaczem cyfrowym i dwoma pokrętłami?
Tyle w tym temacie.
No raczej nie z kosmosu,camelllcamelll pisze:Nie wiem skąd masz takie informacje, wydaje mi się że z kosmosu i nie wprowadzaj kolegi w błąd - po wymianie pokazuje 4 błędy > 02785, 00732, 02763, 01592 / to też jest do ogarnięcia, ale nie widzę potrzeby pchać się w koszta / a poza tym wszystko śmiga, wszystkie funkcje są wyświetlane na monitorze.nikos pisze:To nie jest p&p jak niektórzy myślą !
Jak pojechałem do ASO to oni również byli tym zszokowani co chcę zrobić, i powiedzieli że robią tą usługę na moją odpowiedzialność.
tak że śmiało kupuj, i zmieniaj - tylko tak jak pisałem wcześniej, żeby to było z pewnego Âźródła, i ten nowy panel miał to co ma Twój.awakeman pisze:z wyświetlaczem cyfrowym i dwoma pokrętłami?
Tyle w tym temacie.
znajomy z komisu zrobił taką zmianę i klima wariowała,
drugi przykład elektronik - najlepszy w moim regionie co wszystko robi - min. mi załatwił nowe cylinerki klimy w 2012 roku za 600 zł z montażem ( części z DE) - powiedział również, że sama wymiana panelu nie pomoże i odradził mi taką zabawę.
Klimatronik plus różni się od zwykłego min. nawiewem w słupkach
-
- Forum Audi A6 / A7
Nie chodzi o to żebym się z Tobą kłócił, ale nie masz racji w ogóle.nikos pisze:No raczej nie z kosmosu,
znajomy z komisu zrobił taką zmianę i klima wariowała,
drugi przykład elektronik - najlepszy w moim regionie co wszystko robi - min. mi załatwił nowe cylinerki klimy w 2012 roku za 600 zł z montażem ( części z DE) - powiedział również, że sama wymiana panelu nie pomoże i odradził mi taką zabawę.
Klimatronik plus różni się od zwykłego min. nawiewem w słupkach
A ten najlepszy elektronik nie zaprzeczam że wszystko robi / oprócz panela klimy /, ale nie widzę potrzeby tu go angażować bo i do czego, wymienić panel to sam sobie wymienisz a reszta należy do ASO.
To że klimatronik plus się różni od manuala - dlatego wychodzą te błędy, które w niczym kompletnie nie przeszkadzają.
Najważniejsze żeby dobrać dobry panel - i po sprawie, w przypadku kolegi awakeman - nie brać panela po lifcie.
I nie słuchaj jak ktoś opowiada takie bzdury, przerabiałem trzy takie panele i z żadnym nie miałem problemu z uruchomieniem - problem był z wyjęciem panela jak nigdy nie był jeszcze wyjmowany.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bartek
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Skrzynia: S-tronic
Dzieki za pomoc. Chyba jednak zaryzykuje i kupie taki panel, poniewaz o wiele ladniej wyglada. Znalazlem na ebayu cos takiego-
http://www.ebay.ie/itm/Audi-A6-C6-Climate-Control-Unit-for-Cars-with-Heated-Seats-4F2820043C-/190856609715?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2c6ff0bfb3#ht_732wt_932
Jest tam informacja o numerze czesci, czyli part number. Mam pytanko, jak moge sprawdzic czy bedzie ten part number pasowal do mojego auta bo wiem, ze mozna to sprawdzic, ale nie wiem jak?
Raz jeszcze dzieki za pomoc.
Przy okazji urodzilo mi sie jeszcze jedno pytanie, czy ow panel czasem nie mozna kupic w Polsce? Roznia sie brytyjskie od polskich?
http://www.ebay.ie/itm/Audi-A6-C6-Climate-Control-Unit-for-Cars-with-Heated-Seats-4F2820043C-/190856609715?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2c6ff0bfb3#ht_732wt_932
Jest tam informacja o numerze czesci, czyli part number. Mam pytanko, jak moge sprawdzic czy bedzie ten part number pasowal do mojego auta bo wiem, ze mozna to sprawdzic, ale nie wiem jak?
Raz jeszcze dzieki za pomoc.
Przy okazji urodzilo mi sie jeszcze jedno pytanie, czy ow panel czasem nie mozna kupic w Polsce? Roznia sie brytyjskie od polskich?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7