Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] odplyw z parownika

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
benan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: benan
Rocznik: 2017
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 TDI
Napęd: RWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

[ A6 C5] odplyw z parownika

Post autor: benan » 26 mar 2011, 14:45

Kupilem srodek do odrzybiania klimy WURT i jast tam w intrukcji napisane aby dysze z wezyka wlozyc do odplywu z parownika -w zwiaku z tym mam pytanie gdzie mam szukac tego odplywu cz trzeba wjechac na kanal i scigac oslone czy wyjac zaslepke ze zderzaka bo nie mam koncepcji

MARCINcichocki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MARCINcichocki » 26 mar 2011, 18:08

Ten odpływ kawałek rurki wystającej z tunelu wkoło skrzyni biegów.Prawdopodobnie lekko schowany pod aluminiową osłoną.Nie raz jest ciężko wprowadzić tą sondę w ten kranik odprowadzający bo jest nieraz tak pozakręcany .Możesz zapodać go przez wlot powietrza tam gdzie jest filtr kabinowy.Zapodajesz go przy włączonym nadmuchu bezpośrednio na wentylator a on go wciągnie i rozpyli na parowniku.Wewnątrz wentylatora jest mały grzybek i nie skapnie na uzwojenie silniczka[bez obaw]Jeśli masz jednak zagrzybioną mocno[profilaktycznie 2 razy w roku odgrzybiania nie było]to ten środek może nie pomóc.Serwis klimy ultra dzwiękowo wtedy to musi zrobić i będzie ok.
CICHY

Awatar użytkownika
Wujek-West
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 1997
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.3 133KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: Wujek-West » 26 mar 2011, 18:13

MARCINcichocki pisze:Ten odpływ kawałek rurki wystającej z tunelu wkoło skrzyni biegów.Prawdopodobnie lekko schowany pod aluminiową osłoną.Nie raz jest ciężko wprowadzić tą sondę w ten kranik odprowadzający bo jest nieraz tak pozakręcany .Możesz zapodać go przez wlot powietrza tam gdzie jest filtr kabinowy.Zapodajesz go przy włączonym nadmuchu bezpośrednio na wentylator a on go wciągnie i rozpyli na parowniku.Wewnątrz wentylatora jest mały grzybek i nie skapnie na uzwojenie silniczka[bez obaw]Jeśli masz jednak zagrzybioną mocno[profilaktycznie 2 razy w roku odgrzybiania nie było]to ten środek może nie pomóc.Serwis klimy ultra dzwiękowo wtedy to musi zrobić i będzie ok.
myśle że owinno sie udać tak odgrzybić układ
i może nie bedzie trzeba jechać do aso lub innego waarsztatu poprawiać

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja