[A6 C6] Bluetooth Instalacja
- Wawrzon
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wacek
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
jednym slowem nie obsluguje telefonu ten zestaw? za 800 zl powinna byc funkcja zestawu glosnomowiacego podpinanego pod ori MMI.Klimton pisze:Ja kupiłem AMI 4 VNS i działa przesyłanie audio przez BT - niestety sporym rozczarowaniem jest brak podstawowego sterowania przez mmi i obsługi połączeń przez BT.
- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
Koledzy mam od jakiegoś czasu swoje audi i jakoś nie przyglądałem się tematowi tel i BT.
Powiedzcie mi czy ten moduł posiada BT?
To jest moduł z telefonem w podłokietniku na Nokię.
Na stacji dokującej jest przycisk.
Adres 77: Telefon Plik etykiet: 4E0-910-336.lbl
Oznaczenie elementu SW: 4E0 910 336 M HW: 4E0 862 335
Komponent: Handyvorb2 H13 1130
Weryfikacja: 00000000 Numer seryjny: 00000007595081
Kodowanie: 0010900
Kod serwisu: WSC 00000 000 00000
VCID: 2C5D7F218F554378AD4
Powiedzcie mi czy ten moduł posiada BT?
To jest moduł z telefonem w podłokietniku na Nokię.
Na stacji dokującej jest przycisk.
Adres 77: Telefon Plik etykiet: 4E0-910-336.lbl
Oznaczenie elementu SW: 4E0 910 336 M HW: 4E0 862 335
Komponent: Handyvorb2 H13 1130
Weryfikacja: 00000000 Numer seryjny: 00000007595081
Kodowanie: 0010900
Kod serwisu: WSC 00000 000 00000
VCID: 2C5D7F218F554378AD4
Cześć koledzy. Widziałem informację w tym wątku o modułach:
4E0 910 336 x - gdzie x to literka od A do M lub lepiej 4F1 910 336 A do C.
1. Dlaczego 4F1 910 336 A do C jest lepszy? A raczej co ma ten drugi czego ten pierwszy nie ma i czy każde audi a6 c6 go obsłuży (ja mam z 2008)?
2. Jak wymontować z podłokietnika tą małą "wykładzinkę" z pinami na telefon (chciałbym wymienić na zwykłą bo u mnie poprzedni właściciel się go pozbył).
4E0 910 336 x - gdzie x to literka od A do M lub lepiej 4F1 910 336 A do C.
1. Dlaczego 4F1 910 336 A do C jest lepszy? A raczej co ma ten drugi czego ten pierwszy nie ma i czy każde audi a6 c6 go obsłuży (ja mam z 2008)?
2. Jak wymontować z podłokietnika tą małą "wykładzinkę" z pinami na telefon (chciałbym wymienić na zwykłą bo u mnie poprzedni właściciel się go pozbył).
-
- Forum Audi A6 / A7
Witajcie,
ponieważ poluję na moduł BT do autka 2007 z MMI Basic Plus, a nie znalazłem info czemu moduł ma być z wyższą literką od K i nie bardzo wiem czemu taki ma być ale skoro polecacie to poszukałem i coś tam znalazłem.
Pytanie jest czy te będą ok
http://allegro.pl/modul-bluetooth-audi- ... 35779.html
lub
http://allegro.pl/audi-a5-bluetooth-int ... 76936.html
a jeśli nie to prośba o wskazanie właściwego.
Dzięki.
ponieważ poluję na moduł BT do autka 2007 z MMI Basic Plus, a nie znalazłem info czemu moduł ma być z wyższą literką od K i nie bardzo wiem czemu taki ma być ale skoro polecacie to poszukałem i coś tam znalazłem.
Pytanie jest czy te będą ok
http://allegro.pl/modul-bluetooth-audi- ... 35779.html
lub
http://allegro.pl/audi-a5-bluetooth-int ... 76936.html
a jeśli nie to prośba o wskazanie właściwego.
Dzięki.
Witam,
Ogólnie temat ciągnie się od 2009r i w sumie dużo pytań padło, ale mało odpowiedzi.
Kupiłem a6 z 2007r mam w niej MMI z duzym kolorowym wyświetlaczem, mam AMI, w schowku mam stacje dokującą na jakiś telefon.
I teraz pytanie, co dokładnie mi potrzeba, żebym mógł korzystać z BT ?
Rozumiem że muszę kupić odpowiedni moduł, podłaczyć go i przekodować coś w vcds ?
Czy w moim przypadku wystarczy sam moduł czy jeszcze jakieś graty musze dokupić ?
No i pytanie czy ktoś z płn. PL się tym zajmuje ?
Aaaa dodam, że chce odbierać i wykonywać połączenia przez BT, tylko na tym mi zależy. (żadna muzyka czy inne gadzety mnie nie interesują)
Ogólnie temat ciągnie się od 2009r i w sumie dużo pytań padło, ale mało odpowiedzi.
Kupiłem a6 z 2007r mam w niej MMI z duzym kolorowym wyświetlaczem, mam AMI, w schowku mam stacje dokującą na jakiś telefon.
I teraz pytanie, co dokładnie mi potrzeba, żebym mógł korzystać z BT ?
Rozumiem że muszę kupić odpowiedni moduł, podłaczyć go i przekodować coś w vcds ?
Czy w moim przypadku wystarczy sam moduł czy jeszcze jakieś graty musze dokupić ?
No i pytanie czy ktoś z płn. PL się tym zajmuje ?
Aaaa dodam, że chce odbierać i wykonywać połączenia przez BT, tylko na tym mi zależy. (żadna muzyka czy inne gadzety mnie nie interesują)
- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
Koledzy ja mam moduł telefonu o nr 4E0 910 336 M..Jest to moduł który wpakowany jest pod fotelem kierowcy,ten w plastikowej obudowie,jakiś czas temu moduł mi zawilgotniał i się spalił.W podłokietniku miałem stację dokującą na Nokię.
Moje pytanie do znawców tematu.
Czy w miejsce tego modułu telefonu mogę wpakować moduł BT i zakodować?Czy to będzie pasowało P&P ?
Jeżeli nie to co bym potrzebował żeby to tam wpakować.
Z góry dziękuję za pomocne wypowiedzi.
Moje pytanie do znawców tematu.
Czy w miejsce tego modułu telefonu mogę wpakować moduł BT i zakodować?Czy to będzie pasowało P&P ?
Jeżeli nie to co bym potrzebował żeby to tam wpakować.
Z góry dziękuję za pomocne wypowiedzi.
No właśnie nowe pytania a brak odpowiedzi..
Z tego co mi się wydaję i jak ja to rozumiem to moduł o nr seryjnym 4E0 862 335 i oprogramowaniu w wersji 4E0 910 336 X posiada w sobie bluetooth.
Do tego potrzeba zmiany kostki na 4E0 972 144 (pozwole sobie zacytować ) :
Musisz przepiąć piny:
35->1 (czerwono-niebieski)
37->2 (brązowy)
33->14 (zielono-purpurowy)
42->11 (zielony)
41->12 (czarny)
Resztę przewodów zostaw w starej wtyczce, nie będą potrzebne.
Oraz zrobić kodowanie :
w module 77 - Telephone.
Kodowanie trzeba ustawić na 0010900 !
Po przekodowaniu koniecznie zrestartować MMI!
Moje natomiast pytanie jest następujące :
Nie potrafię zdiagnozować (z powodu używania róznej terminologii przez użytkowników słowa pod podłokietnikiem czy w podłokietniku) na jaki model telefonu posiadam przystosowany samochód. Mam POD PODŁOKIETNIKIEM taka hustawkę z wejściem na jakiś stary większy telefon. Samochód to Audi A8 D3 2004r. Domyslam się ze to jest pod telefon motorolle ? W związku z tym czy modyfikację typu wymiana modułu, zmiana kostki oraz vcds wystarczy ? Czy muszę prowadzić antene bluetooth i nową antene GSM ?
Zależy mi aby mmi 2g high współpracowało z moim Iphone 6s+ w pełni jak fabryka przykazała tzn ksiązka telefoniczna obsługa w kierownicy itp..
Nie jestem w stanie poprzez vcds w kanale 77 wejsc w sterownik - na kanale bodajże 16 CAN GATEWAY wyrzuca błąd z komunikacją z modułem.
Około soboty zabiorę się za rozebranie podłogi u kierowcy i będe wiedział jaki mam moduł.
Dodam, że od momentu kupna auta nie był ten system sprawny.
Z tego co mi się wydaję i jak ja to rozumiem to moduł o nr seryjnym 4E0 862 335 i oprogramowaniu w wersji 4E0 910 336 X posiada w sobie bluetooth.
Do tego potrzeba zmiany kostki na 4E0 972 144 (pozwole sobie zacytować ) :
Musisz przepiąć piny:
35->1 (czerwono-niebieski)
37->2 (brązowy)
33->14 (zielono-purpurowy)
42->11 (zielony)
41->12 (czarny)
Resztę przewodów zostaw w starej wtyczce, nie będą potrzebne.
Oraz zrobić kodowanie :
w module 77 - Telephone.
Kodowanie trzeba ustawić na 0010900 !
Po przekodowaniu koniecznie zrestartować MMI!
Moje natomiast pytanie jest następujące :
Nie potrafię zdiagnozować (z powodu używania róznej terminologii przez użytkowników słowa pod podłokietnikiem czy w podłokietniku) na jaki model telefonu posiadam przystosowany samochód. Mam POD PODŁOKIETNIKIEM taka hustawkę z wejściem na jakiś stary większy telefon. Samochód to Audi A8 D3 2004r. Domyslam się ze to jest pod telefon motorolle ? W związku z tym czy modyfikację typu wymiana modułu, zmiana kostki oraz vcds wystarczy ? Czy muszę prowadzić antene bluetooth i nową antene GSM ?
Zależy mi aby mmi 2g high współpracowało z moim Iphone 6s+ w pełni jak fabryka przykazała tzn ksiązka telefoniczna obsługa w kierownicy itp..
Nie jestem w stanie poprzez vcds w kanale 77 wejsc w sterownik - na kanale bodajże 16 CAN GATEWAY wyrzuca błąd z komunikacją z modułem.
Około soboty zabiorę się za rozebranie podłogi u kierowcy i będe wiedział jaki mam moduł.
Dodam, że od momentu kupna auta nie był ten system sprawny.
Pozdrawiam
Bo benzyna płynie we krwi ...
Bo benzyna płynie we krwi ...
audi a6 c6 bluetooth
Witam, posiadam Audi A6 C6 Quattro 3.0 diesel 2004. Auto nabyłem bez modułu nawigacji i bluetooth. Stąd moje pytanie jak podłaczyc modul nawigacji i gdzie podlaczyc modul bt ? Gdzies wyczytałem ze jest jakiś mikrofon w podłokietniku ale ja nic takiego nie mam.
Pomożecie ?
Pomożecie ?
Mateusz
Podłączam się. BT i MP3
Witam. Takze zakupiłem audi i nie mam bluetooth.
W bagazniku mam tylko goły wzmacniacz.
W podlokietniku nic nie mam.
W schowku mam tylko CD Player.
Chciałbym założyć sobie bluetooth
( wyczytałem 4E0910336+
antena 8P0035503E+
złącze 4E0972144+
mikrofon 4F1035711 )
Niewiem gdzie i jak podłączyć złącze. Na youtobe widziałem jak poprowadzić kable do podsufitki, przy światełkach i tylko tyle.
POMOZECIE ??
Sprawa MP3 to juz drugi temat. Nie mam pomysłu na podlaczenie USB do radia zamiast CD. Bo niechce mi się nagrywać co chwila płyt z muzyką.
W bagazniku mam tylko goły wzmacniacz.
W podlokietniku nic nie mam.
W schowku mam tylko CD Player.
Chciałbym założyć sobie bluetooth
( wyczytałem 4E0910336+
antena 8P0035503E+
złącze 4E0972144+
mikrofon 4F1035711 )
Niewiem gdzie i jak podłączyć złącze. Na youtobe widziałem jak poprowadzić kable do podsufitki, przy światełkach i tylko tyle.
POMOZECIE ??
Sprawa MP3 to juz drugi temat. Nie mam pomysłu na podlaczenie USB do radia zamiast CD. Bo niechce mi się nagrywać co chwila płyt z muzyką.
-
- Forum Audi A6 / A7
zestaw głośnomówiący jest ale bez bluetootha
chciałem Was podpytać czy jeżeli mam zestaw głośnomówiący w moim audi ale jest on przez telefon Nokia w podłokietniku i nie ma bluetootha to czy można dokupić zamiast telefonu sam moduł który dałoby się wpiąć w ten zestaw (pytam ponieważ mój ojciec ma takie coś w Touregu ale nie pasuje do mnie żeby sprawdzić ) pytanie czy coś takiego było też w audi , szukałem wstępnie na allegro ale może źle to nazywam, chodzi o to że zamiast telefonu który mam wpięty Nokia 6110 wpiąć coś co wygląda jak telefon ale jest modułem bluetooth, czy ktoś coś takiego z swoim audi ma miał lub widział?
ewentualnie czy w innym przypadku jeżeli dokupię wspomniany w tym wątku moduł i podepnę to reszta czyli mikrofon, wyświetlacz będzie dział z resztą ? mam bluetootha w audi A4 w którym nie korzystam z zestawu nawet myślałem żeby go przełożyć ale nie wiem czy to będzie to samo?
będę wdzięczny za podzielenie się swoim doświadczeniem w temacie i ewentualną podpowiedź
pozdrawiam
ewentualnie czy w innym przypadku jeżeli dokupię wspomniany w tym wątku moduł i podepnę to reszta czyli mikrofon, wyświetlacz będzie dział z resztą ? mam bluetootha w audi A4 w którym nie korzystam z zestawu nawet myślałem żeby go przełożyć ale nie wiem czy to będzie to samo?
będę wdzięczny za podzielenie się swoim doświadczeniem w temacie i ewentualną podpowiedź
pozdrawiam