Mam problem, w czasie jazdy po przejechaniu ok 5 km, przy zwalnianiu np przy rondzie i ruchem kierownica słychać jak by coś stukalo "burczalo " zaczęło się od delikatnego stuku na zgaszonym silniku po poruszeniu kierownica w lewo prawo. Co może być przyczyną ? Maglownica ? Zawieszenie mam z przodu całe zrobione wiec to odpada żadnego luzu i nic czekam na propozycje bo juz się robi to denerwujące. Pozdrawiam
Maglownica
- Krystianooo
- Forum Audi A6 / A7

Maglownica
Witam 
Mam problem, w czasie jazdy po przejechaniu ok 5 km, przy zwalnianiu np przy rondzie i ruchem kierownica słychać jak by coś stukalo "burczalo " zaczęło się od delikatnego stuku na zgaszonym silniku po poruszeniu kierownica w lewo prawo. Co może być przyczyną ? Maglownica ? Zawieszenie mam z przodu całe zrobione wiec to odpada żadnego luzu i nic czekam na propozycje bo juz się robi to denerwujące. Pozdrawiam
-
kierowiec
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Krzyszyof
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Maglownica
Witam. Jeśli robiłeś niedawno zawieszenie to sprawdź czy dobrze dokręciłeś wahacze górne. Mogło rozbić mocowanie w zwrotnicy i będzie pukało. Pozdro.
Fan AUDI!!!!
- Krystianooo
- Forum Audi A6 / A7

-
mrporpoise
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Leszek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Sprawdź poziom płynu wspomagania. Jeśli jest mało, kup zielony płyn febi i dolej. Burczenie to pompa od wspomagania. Jeśli ilość płynu się zgadza, to masz do dalszej diagnostyki magiel + pompę
Pytanie czy nie dolewałeś kiedyś płynu. Niestety jeśli zalałeś jakiś 'zamiennik' to niestety możesz się srogo zdziwić
Pytanie czy nie dolewałeś kiedyś płynu. Niestety jeśli zalałeś jakiś 'zamiennik' to niestety możesz się srogo zdziwić
- Krystianooo
- Forum Audi A6 / A7

Płyn jest nic nie było dolewane, od około 3 dni zauważyłem ze kierownica podczas jazdy delikatnie drży, koła są ok bo tydzień temu były zdejmowane opony malowalem felgi i były wyważone i wgl wiec raczej temat kół odpada ?
[ Dodano: 2016-06-19, 19:38 ]
mam identyczne odjawy jak na filmie od 1 do 7 sekundy, a odnośnie wspomagania co moze byc przyczyną że ciężko chodzi ? wymieniac pompe ?
[ Dodano: 2016-06-19, 19:38 ]
mam identyczne odjawy jak na filmie od 1 do 7 sekundy, a odnośnie wspomagania co moze byc przyczyną że ciężko chodzi ? wymieniac pompe ?