ostatnio zaobserwowoalem dziwna przypadlosc w moim audi , audi posiada silnik 2,7 biturbo 230 km tiptronic z 2001 roku + lpg stag 300,autko stalo przez 2 tygodnie nie uzywane,wczesniej zdarzylo mu sie od czasu do czasu po zapaleniu i wrzuceniu na wsteczny bieg spadek obrotuw i zgasniecie silnika,tez dziwne ale dalo sie to wytrzymac , i po przejechaniu nim okolo 20 km autko zgasilem na chwile po czym wrocilem zapalilem znowu przejechalem okolo 5 km i zgasilem po czym wrocilem po okolo godzinie i nie chcialo odpalic tzn . krecac go tak jakby lapalo ale nie moglo zlapac ,po czym odczekalem okolo 2 h i wrocilem do auta i zapalilo za 1 razem,problemu nie bylo nastepnego dnia pozniej znowu zaczelo "nie lapac " i znowu za ktoryms razem zalapalo i zapalilo,podczas jazdy silnik pracuje rowno i nic mu nie jest na komputerze teznic nie wykazalo poza uszkodzeniem jednej sondy, powiedzcie mi czy to moze byc spowodowane przez ta sonde
[ AJK 2.7 230 KM] audi a6 2,7 biturbo gasnie po zapaleniu
[ AJK 2.7 230 KM] audi a6 2,7 biturbo gasnie po zapaleniu
witam,
ostatnio zaobserwowoalem dziwna przypadlosc w moim audi , audi posiada silnik 2,7 biturbo 230 km tiptronic z 2001 roku + lpg stag 300,autko stalo przez 2 tygodnie nie uzywane,wczesniej zdarzylo mu sie od czasu do czasu po zapaleniu i wrzuceniu na wsteczny bieg spadek obrotuw i zgasniecie silnika,tez dziwne ale dalo sie to wytrzymac , i po przejechaniu nim okolo 20 km autko zgasilem na chwile po czym wrocilem zapalilem znowu przejechalem okolo 5 km i zgasilem po czym wrocilem po okolo godzinie i nie chcialo odpalic tzn . krecac go tak jakby lapalo ale nie moglo zlapac ,po czym odczekalem okolo 2 h i wrocilem do auta i zapalilo za 1 razem,problemu nie bylo nastepnego dnia pozniej znowu zaczelo "nie lapac " i znowu za ktoryms razem zalapalo i zapalilo,podczas jazdy silnik pracuje rowno i nic mu nie jest na komputerze teznic nie wykazalo poza uszkodzeniem jednej sondy, powiedzcie mi czy to moze byc spowodowane przez ta sonde
czy moze miec cos do tego instalacja gazowa?? czy moze jescze cos innego?? prosze o pomoc 
-
Forum Audi A7
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- sebastian855
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Sebek
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
sorki za moją polszzyzne:D poprawie sie:D więc tak , na benzynie poruszam się już od 2 dni i zrobiłem juz jakieś 150 km i nie ma poprawy dalej co jakiś czas nie chce zpalić, ale zauważyłem coś takiego że gdy zapalam auto i przygasa to wyłączam w tym samym momencie wiatraki (daje off) i zdaży się wyratować i zapali , takze może cos z akumulatorem, może przez to że autko stało 2 tyg. a wczesniej było eksploatowane każdego dnia po minimum 50km dziennie, może akumulator juz poprostu nie trzyma dobrze