[Audi A6 C5] CB Radio - Montaż
Witam ja u siebie radio zamontowałem w schowku po prawej stronie, wygląda to tak jak na zięciach niżej.
Kabel puściłem lewą stroną u góry za plastikami. Jedyne co jest widać to gruszka i antena na dachu. I jeszcze miałem montować zewnętrzny głośnik do sybi, ale jest zbędny bo radyjko jest bardzo dobrze słychać ze schowka.
Kabel puściłem lewą stroną u góry za plastikami. Jedyne co jest widać to gruszka i antena na dachu. I jeszcze miałem montować zewnętrzny głośnik do sybi, ale jest zbędny bo radyjko jest bardzo dobrze słychać ze schowka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
igorw
Więc tak jak zaobserwowałeś to dziura nie jest bezpośrednio w dachu, tylko najpierw w relningu i pod relingiem w dachu, więc łatwo można ją zamaskować. A co do zmiany kanałów to jeżdżę z sybi jakieś siedem lat i ze dwa razy mi się zdążyło że zmieniałem kanał, a i w gruszce mam guziki do zmiany kanału. Anteny jeszcze nie stroiłem i jak sprawdzałem to do 5-7km czysto zbiera, i mi to starcza.
-
igorw
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
igorw, to radio, które zamontował rafal1168, nie zmieści się po lewej stronie (ma głosnik na panelu czołowym).
Oprócz kłopotów z jakimkolwiek dostrajaniem radia w trakcie jazdy nie bardzo widzę jeżdżenie z otwartym schowkiem gdy np. masz pasażera. No chyba, że jeździsz tylko sam
Oprócz kłopotów z jakimkolwiek dostrajaniem radia w trakcie jazdy nie bardzo widzę jeżdżenie z otwartym schowkiem gdy np. masz pasażera. No chyba, że jeździsz tylko sam
Części samochodowe online - Motostacja pl
jakbym miał małe radio to bym założył z lewej strony w schowku, ale zamienić tego radia to na żadne inne nie zamienię. Jak jeżdżę to schowek mam zawsze zamknięty, te radio tylko raz dostroiłem i jest dobrze. Największy minus to jest to że jest wielkie i dlatego schowałem je do schowka żeby nie było widać a Duży plus to to że wogóle nie zbiera szumów tylko czysty głoś
- Bartek_Brzeg
- Forum Audi A6 / A7

Witam Panowie mam takie pytanko mam radyjko yosana pro 120 i antenke siro ml145 i tu moje pytanie radyjko gdzie najlepiej włożyc tak aby był dobry odsłuch poniewaz czeka mnie w nie długm czasie 5k km do zrobienia i jeszcze jedno pytanie w jakim miejscu antene stawiac na dachu czy na klapie jak radzicie??
Moje mody:
Ledy w podświetlaniu tablicy rej.
Ledy w podświetlaniu tablicy rej.
-
0x4B25A
No wlaśnie wczesniej mialem ją strojoną na srodku dachu w VC ale tez właśnie mam swr meter to coś moze zobacze jak wyjdzie mi...0x4B25A pisze:Teoretycznie, najlepiej jak antena jest na środku dachu... ale przy tej antenie co masz, to klapa bagażnika wystarczy (i to na rogu). Ja tak wożę swoją MLkętomasUK pisze:jeszcze jedno pytanie w jakim miejscu antene stawiac na dachu czy na klapie jak radzicie??