To taki żarcik był0x4B25A pisze:Z całym szacunkiem, ale nie wygląda mi to na bezpieczne rozwiązaniedio pisze:to nachylisz się na miejsce pasażera

No to elegancko. Nawiązałem tylko do tego co pisał elvis220280, nie ma co się spinać. Dobrze, że jest to wyjaśnione, bo można sobie zobaczyć różne sposoby montażu oraz jego plusy i minusy.fenomenalny pisze:dio, Tylko ze przejechalem z tym rozwiazaniem ponad 60tys km i nic nie mam powycierane. gruszka lezy przelozona przez srodkowa konsole i zazwyczaj na niej spoczywa. I jakos nie musze sie nigdzie nachylac ani odwracac uwagi aby z niej skorzystac!
ja mam dokładnie 1.83mRomanS pisze:No tego to ja już nie kumam kompletnie. Szukajac miejsca na małe (U520) radio, brałem to miejsce pod uwagę bo widziałem takie zamocowanie na czyimś zdjęciu. I ni cholerę mi to nie pasuje bo ja tam wożę prawą nogę. Po prostu prawa noga dotyka do tunelu i aby zmieścić tam CB to chyba przy samej podłodze ?Michałł pisze:Tyle ,ze ja mam od storny kierowcy i moim zdaniem takie cos jest bardzo fajne nie przeszkadza ani nic
Nawet jakbym juz się uparł to wtedy noga będzie dotykać do CB, wygodne to nie jest a poza tym całkowicie sobie zasłonię widok na panel CB. A czasami coś tam jednak kręce.
Pod względem dostepu i widoczności to strona pasażera zdecydowanie lepiej mi pasuje.
Może ja jakiś za długi jestem (niecałe 1,8 m) albo nogi mam za długie, czy jak ? <szok>
Jak dałeś zdjęcie to już chyba wiem, o co chodzi. Kwestia taka, że ja mam inne siedzenia. Nie Recaro ale takie bardziej usportowione, z boczkami i chyba dłuższą częścią poddupną, bardziej wysunieta do przodu. W czasie jazdy noga moja cały czas dotyka praktycznie do panela środkowego. Może tez kwestia, że mamy inaczej wygiete nogiMichałł pisze:ja mam dokładnie 1.83m i uwierz mi panelu nie zasłaniam Kwestia gustu mi pasuje moje auto a wy róbcie sobie jak chcecie tylko nie zapomnijcie ,ze jesli wy dotykacie nogą to i pasażer też bedzie dotykał tylko lewą nogą
Ja przedłużyłem o 3 metry, dla porządku dokonana została po tym kalibracja (czy jak to się nazywa, chodzi o sprawdzenie SWR) antenyMichałł pisze:A powiedzcie mi czy można jakoś wydłużyc kabel antenowy bo moją antene chce wpakować az na sam tył bo obecnie mam na środku auta i przy okazji założenia na tył pochować kable
Powiedzcie czy jest możliwośc wydłużenia o 1,5 metra ?
dokładnie o to chodziło midio pisze:No jak używasz gruszki, to kabel piłuje po panelu, a że panel jest malowany, to będzie się wycierał. Ale jest rozwiązanie, jak będziesz coś chciał powiedzieć przez CB, to nachylisz się na miejsce pasażera, żeby kabelek nie ocierał i będzie git
Miałem coś takiego w poprzednim aucie (VW Jetta)... ale na skrajach, przy łączeniu siedziska z oparciem, dało się wcisnąć przewód i wychodził w bagażniku... przyjrzyj się czy w rogach gdzieś nie masz takich możliwościDagoth pisze:no nie jest dzielona i nie jest skladana... jest blacha jak w mercedesach (scianaka metalowa obita welurem od strony bagaznika)