[a6 c5 2.5tdi] stuka lewy przód na nirównściach
- 

Montelukast
- Forum Audi A6 / A7 
[a6 c5 2.5tdi] stuka lewy przód na nirównściach
Stuka mi w lewym przednim kole, ale tylko jak przy skręconych kołach wjeżdżam na niewielka nierówność. Z prawej strony nic nie stuka, natomiast przy lewym przednim kole jest takie głuche stukniecie, pojedyncze. Tak to czuc jakby był jakis luz..hmm:(
Byłem na szarpakach, wszystkie wahacze dobre, wymieniłem nawet dwa górne, bo gdzieś przeczytałem na forum, ze mogły sie wyrobić już. Drążki i łączniki stabilizatorów dobre, przegub z lewej strony wyminiłem.
Sam juz nie wiem co to może by:( Strasznie mnie to wkurza..
Pomocy!

Byłem na szarpakach, wszystkie wahacze dobre, wymieniłem nawet dwa górne, bo gdzieś przeczytałem na forum, ze mogły sie wyrobić już. Drążki i łączniki stabilizatorów dobre, przegub z lewej strony wyminiłem.
Sam juz nie wiem co to może by:( Strasznie mnie to wkurza..
Pomocy!
życie nie daje nam tego co chcemy, tylko to co dla nas ma...
						na początek zdejmij koło i sprawdz czy wszystko jest dokręcone może jakaś część jest luźna, sprawdź poduszkę amortyzatora może jest wybita, przeglądnij dolne wahacze może jest gdzieś jakiś nieduży luz mechanik mógł to przeoczyć

Było: A6 C4 2.5tdi, 115KM, 1994r,
Było: S6 C4 4.2, 290KM 1995r,
Jest: MOJA ŻABA
						Było: S6 C4 4.2, 290KM 1995r,
Jest: MOJA ŻABA

- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- 

banki7
- Forum Audi A6 / A7 
Spróbuj podnieść przód auta, tak aby przednie koła były ok. 5 cm od podłoża. Wtedy zrób takie coś- podłóż łom i podnoś nieobciążone koło do góry. Okaże się czy masz luz na dolnym przednim wahaczu ( dokładnie na sworzniu tym przy kole). U mnie tak mechanik ustalił co puka bo na szarpakach też nic nie wyszło. Po wymianie wahacza okazało się , że dalej coś puka. Doszliśmy, że to na amortyzatorze. Był wymieniany miesiąc temu- prawdopodobnie ma jakąś wadę fabryczną.

prawiczek jeśli chodzi o AUDI, wcześniej gwiazda
						- Doc
- Administrator 
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Zobacz dokładnie, może to być łącznik stabilizatora.
Ja tak właśnie miałem - lekki stuk na nierównościach
![Obrazek]()

Ja tak właśnie miałem - lekki stuk na nierównościach

2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce.  Kontakt z redakcją.
						Ja u siebie wymieniłem prawie całe zawieszenie z lewej strony ( czyli 2 górne i 2 dolne wahacze oraz 2 łączniki stabilizatora) i dalej stuka tylko podczas podjeżdżania pod krawężnik na skręconych kołach w prawo. Końcówki podobno ok, a poduszka amortyzatora to chyba przy jeździe na wprost też by stukała.

- hemiV8
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Skrzynia: Tiptronic
keri11 pisze:jedź na stacje diagnostyczna,na szarpaku wszystko ci wyjdzie...
Nie jestem pewny
 czy na szarpaku wyjedzie jakiś czas temu miałem podobny problem z dziwnym stukaniem zawieszenia z lewej strony, tylko dodatkowo opony o wewnętrznej strony zbierało. Byłem przed przeglądem, więc pojechałem na stacje diagnostyczną i proszę gościa żeby mi auto przetrzepał porządnie, bo jadę daleko i jak coś nie tak to wymienię to, co jest konieczne … i co i… nic wszystko mówi - super dojechałem na miejsce, ale spokoju mi to nie dawało podnoszę auto łapie za koło lewe potem prawe i ruszam góra dół na boki a tu luz na końcówce drążka kierowniczego taki, że jak bym to zobaczył  <szok>  w połowie trasy to bym po lawetę dzwonił.
 czy na szarpaku wyjedzie jakiś czas temu miałem podobny problem z dziwnym stukaniem zawieszenia z lewej strony, tylko dodatkowo opony o wewnętrznej strony zbierało. Byłem przed przeglądem, więc pojechałem na stacje diagnostyczną i proszę gościa żeby mi auto przetrzepał porządnie, bo jadę daleko i jak coś nie tak to wymienię to, co jest konieczne … i co i… nic wszystko mówi - super dojechałem na miejsce, ale spokoju mi to nie dawało podnoszę auto łapie za koło lewe potem prawe i ruszam góra dół na boki a tu luz na końcówce drążka kierowniczego taki, że jak bym to zobaczył  <szok>  w połowie trasy to bym po lawetę dzwonił.- 

daniel1997
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Tiptronic

..Miałem podobny objaw tzn. przy jeździe po nierównościach na wprost były słyszalne delikatne puknięci, przy skręcie pukanie znacznie się nasilało
 ..Miałem podobny objaw tzn. przy jeździe po nierównościach na wprost były słyszalne delikatne puknięci, przy skręcie pukanie znacznie się nasilało