Witam. Powoli zaczynam rozbudowywać swoje audio w autku. Na początek zmieniłem radio i głośniki przednie, wygłuszyłem drzwi co poprawiło granie. Z poprzedniego autka zostały mi porządne kable, wzmacniacz carpower hpb-1502 i głośnik basowy lanzar max 12 w obliczonej skrzyni samodzielnej roboty. Zestaw do bassu gra az nadto głośno, tylna rejestracja i wszystkie plastiki w bagazniku dają się we znaki, ale nie o to chodzi. Zalezy mi na miejscu w bagazniku, a jako że skrzynia jest dośc pokaznych rozmiarów pomniejszyła ładownośc bagaznika o prawie połowę. Gdzieś na necie widziałem foto bagażnika A6 sedana z głośnikiem basowym, w prawym boczku, tam gdzie znajduje się schowek. Przerabiał moze ktoś z Was taki temat? Może macie jakies inne patenty na bass bez zajmowania powierzchni bagażnika?
Dołacze drugie pytanie do mojego postu. Wiecie może jakie ogólnodostępne tweetery mieszcza się w miejsce oryginalnych a grają lepiej?
[ A6 C5] Woofer w boczku
- emilzizi
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Emil
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
pawel84 pisze:Gdzieś na necie widziałem foto bagażnika A6 sedana z głośnikiem basowym, w prawym boczku, tam gdzie znajduje się schowek. Przerabiał moze ktoś z Was taki temat? Może macie jakies inne patenty na bass bez zajmowania powierzchni bagażnika?
Proszę 24-alf-quattro-sreberko-sciema-str21-dv ... -vt128.htm

Seria 250hp 350Nm
Wirus okolice 310hp 450Nm
Później 390hp 550Nm
Było 445hp 646Nm
Jest 632hp 730Nm
Wirus okolice 310hp 450Nm
Później 390hp 550Nm
Było 445hp 646Nm
Jest 632hp 730Nm
zgadza się, to było foto z opisu furki kolegi Mad Maxa, z tym że widziałem to googlując
ja chce to wykonać trochę chałupniczą robotą, pracuję za granicą i nie mam czasu jeździć po zakładach żeby mi ktoś z laminatu robił odlewy. A jak się ma sprawa suba w kole? wystarczy wyciąć okręg w płycie przykrywającej koło i zamontowac głośnik?
Tak się zastanawiam, że chyba jednak w boczku będzie lepszym pomysłem, bo zawsze coś w bagażniku wożę, to by mi leżało na głośniku i chyba by nie grał jak należy

Tak się zastanawiam, że chyba jednak w boczku będzie lepszym pomysłem, bo zawsze coś w bagażniku wożę, to by mi leżało na głośniku i chyba by nie grał jak należy