Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Woofer w boczku

Car Audio
ODPOWIEDZ
pawel84
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] Woofer w boczku

Post autor: pawel84 » 12 lis 2011, 21:14

Witam. Powoli zaczynam rozbudowywać swoje audio w autku. Na początek zmieniłem radio i głośniki przednie, wygłuszyłem drzwi co poprawiło granie. Z poprzedniego autka zostały mi porządne kable, wzmacniacz carpower hpb-1502 i głośnik basowy lanzar max 12 w obliczonej skrzyni samodzielnej roboty. Zestaw do bassu gra az nadto głośno, tylna rejestracja i wszystkie plastiki w bagazniku dają się we znaki, ale nie o to chodzi. Zalezy mi na miejscu w bagazniku, a jako że skrzynia jest dośc pokaznych rozmiarów pomniejszyła ładownośc bagaznika o prawie połowę. Gdzieś na necie widziałem foto bagażnika A6 sedana z głośnikiem basowym, w prawym boczku, tam gdzie znajduje się schowek. Przerabiał moze ktoś z Was taki temat? Może macie jakies inne patenty na bass bez zajmowania powierzchni bagażnika?

Dołacze drugie pytanie do mojego postu. Wiecie może jakie ogólnodostępne tweetery mieszcza się w miejsce oryginalnych a grają lepiej?

Awatar użytkownika
emilzizi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Emil
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: emilzizi » 12 lis 2011, 22:53

pawel84 pisze:Gdzieś na necie widziałem foto bagażnika A6 sedana z głośnikiem basowym, w prawym boczku, tam gdzie znajduje się schowek. Przerabiał moze ktoś z Was taki temat? Może macie jakies inne patenty na bass bez zajmowania powierzchni bagażnika?

Proszę 24-alf-quattro-sreberko-sciema-str21-dv ... -vt128.htm :)
Seria 250hp 350Nm
Wirus okolice 310hp 450Nm
Później 390hp 550Nm
Było 445hp 646Nm
Jest 632hp 730Nm

pawel84
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pawel84 » 13 lis 2011, 11:14

zgadza się, to było foto z opisu furki kolegi Mad Maxa, z tym że widziałem to googlując :) ja chce to wykonać trochę chałupniczą robotą, pracuję za granicą i nie mam czasu jeździć po zakładach żeby mi ktoś z laminatu robił odlewy. A jak się ma sprawa suba w kole? wystarczy wyciąć okręg w płycie przykrywającej koło i zamontowac głośnik?

Tak się zastanawiam, że chyba jednak w boczku będzie lepszym pomysłem, bo zawsze coś w bagażniku wożę, to by mi leżało na głośniku i chyba by nie grał jak należy

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja