Mi czasem na rozgrzanym silniku odpala i po 0.5-1s gaśnie. Podobno to wina gazu ale wole się upewnić
[ A6 C5] Nie chce odpalać za pierwszym razem!
-
Blade-Karol
Kolego Blade05!Wydaje mi się,że masz problem innego rodzaju!Ja swój przerabiałem przy zimnym silniku,przy porannym rozruchu-Ty masz swój na rozgrzanym!Będę w poniedziałek u mechanika z autem żony to dokładnie go wypytam co i jak!
Wydaje mi się,że u Ciebie nie można założyć,że to problem z LPG gdyż nawet na ciepłym silniku odpala Ci na benzynie i na pewno gdy nie dodasz gazu to przez te 0,5-1s jest on zasilany benzynką!Poza gaśnięciem jakieś inne objawy?Falujące obroty,nierówna praca silnika?
Wydaje mi się,że u Ciebie nie można założyć,że to problem z LPG gdyż nawet na ciepłym silniku odpala Ci na benzynie i na pewno gdy nie dodasz gazu to przez te 0,5-1s jest on zasilany benzynką!Poza gaśnięciem jakieś inne objawy?Falujące obroty,nierówna praca silnika?
Byłem dzisiaj u kolegi co to LPG ludziom zakłada,wymienić filterek gazowy i potwierdził,że u Ciebie to problem z LpG!A konkretnie z listwą wtryskiwaczy!Jeśli Twoja się nadaje możesz ją zregenerować tzn.powymieniać tłoczki tak jak mi to zrobili z moimi Valtekami czerwonymi i hula gula!Jeśli masz wtryski nieregenerowalne bądź gazownicy nie mają takiej usługi(bo to może mniej opłacalne)to musisz wymienić na nowe!
Ile kilometrów zrobiłeś na tej instalce?
-
Blade-Karol
NIe wiem dokladnie bo kupilem go z nia. Stawiam ze instalacja ma ok 20k km. Byłem na pelnym przeglądzie jakieś 3k km temu i działa idealnie
No może raz na te 1k km mam jakieś lekkie szarpniecie.
Instalacja to BRC.
Na razie mnie to jakoś nie rusza... są wazniejsze sprawy do ogarnięcia
Gratulacje, że u Ciebie udało sie to zrobić. Napisz jeszcze jakie koszty naprawy.
Instalacja to BRC.
Na razie mnie to jakoś nie rusza... są wazniejsze sprawy do ogarnięcia
Gratulacje, że u Ciebie udało sie to zrobić. Napisz jeszcze jakie koszty naprawy.