Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Nie chce odpalać za pierwszym razem!

Silniki benzynowe
Blade-Karol

Post autor: Blade-Karol » 01 wrz 2011, 15:00

A możesz podać więcej szczegółów odnośnie tej membrany/zaworu. Gdzie sie znajduje, gdzie kupiłeś/kupił mechanik ?

Mi czasem na rozgrzanym silniku odpala i po 0.5-1s gaśnie. Podobno to wina gazu ale wole się upewnić ;)

IMOTHEP
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: IMOTHEP » 01 wrz 2011, 21:42

Kolego Blade05!Wydaje mi się,że masz problem innego rodzaju!Ja swój przerabiałem przy zimnym silniku,przy porannym rozruchu-Ty masz swój na rozgrzanym!Będę w poniedziałek u mechanika z autem żony to dokładnie go wypytam co i jak!
Wydaje mi się,że u Ciebie nie można założyć,że to problem z LPG gdyż nawet na ciepłym silniku odpala Ci na benzynie i na pewno gdy nie dodasz gazu to przez te 0,5-1s jest on zasilany benzynką!Poza gaśnięciem jakieś inne objawy?Falujące obroty,nierówna praca silnika?

Blade-Karol

Post autor: Blade-Karol » 01 wrz 2011, 21:51

Nie. Wszystko elegancko. Rzadko się do zdarza (~1/15 odpaleń) ale zawsze...

IMOTHEP
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: IMOTHEP » 02 wrz 2011, 21:26

Byłem dzisiaj u kolegi co to LPG ludziom zakłada,wymienić filterek gazowy i potwierdził,że u Ciebie to problem z LpG!A konkretnie z listwą wtryskiwaczy!Jeśli Twoja się nadaje możesz ją zregenerować tzn.powymieniać tłoczki tak jak mi to zrobili z moimi Valtekami czerwonymi i hula gula!Jeśli masz wtryski nieregenerowalne bądź gazownicy nie mają takiej usługi(bo to może mniej opłacalne)to musisz wymienić na nowe! <wysmiewacz> Ile kilometrów zrobiłeś na tej instalce?

Blade-Karol

Post autor: Blade-Karol » 02 wrz 2011, 21:30

NIe wiem dokladnie bo kupilem go z nia. Stawiam ze instalacja ma ok 20k km. Byłem na pelnym przeglądzie jakieś 3k km temu i działa idealnie ;) No może raz na te 1k km mam jakieś lekkie szarpniecie.

Instalacja to BRC.

Na razie mnie to jakoś nie rusza... są wazniejsze sprawy do ogarnięcia ;)

Gratulacje, że u Ciebie udało sie to zrobić. Napisz jeszcze jakie koszty naprawy.

cyzko
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2021
Moje auto: A6 C8
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: cyzko » 08 wrz 2011, 08:38

raggaman pisze:Miałem podobne objawy. Myślałem, że pompa pada powoli....a odpowietrzyłem zbiornik i problem zniknął <okok>
Witam, mozesz powiedziec jakim sposobem odpowietrzales zbiornik ?
cyzko

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja