U mnie felgi 18" też odeszły do lamusa i są 17" niestety żona nie szanowała ich
W drodze na II. Urodziny A6 Klubu - KONWÓJ POLSKA PÓÂŁNOCNA
-
robsonb73
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Oj Aron musi się nauczyć jeździć na 18" bo na opony nie zarobi
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !
-
Forum Audi A6 .
-
bob budowniczy
Chińczyki - no tak 70% części w promach kosmicznych jest tez robiona w chinach i jakoś często nie spadają ... niemcy , czy belgowie nie wymieniają dobrych oponek też mają węża w kieszeni , owszem zdazy sie 1 na 10 ,ze ktos miał kaprys i wymienił na nowe bo stare mu sie opatrzyły , a sa jeszcze dobre
-
Forum Audi A6 .
bob budowniczy, co innego czesci dla nasa a co innego opony dla smiertelnika.nie musza byc niemieckie uzywki.coraz czescie mozna znalezc okazje polskie np z flot.mi si eudalo nabyc 2 letnie oponki michelina od goscia ktory bbyl kieorwca w firmie i poprostu po przebiegu z urzedu zmieniaja opony.znalazlem je bezposrednio na allegro dopiero potem poznalem ich historie.a wiec nie zrazajcie go do uzywek.mialem okazje jezdzic na tych wanlii itp..na deszczu tragedia....chinski tylko ryz hehehehe
-
robsonb73
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Robert
- Kontakt:
tomkom1, hehe krakowianki się zbuntowały , dobrze że chleb został
w płynie :-P :-P
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !
-
bob budowniczy
- ma_pok
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marek
- Nadwozie: Avant
nam przeciez nie zalezy na tym zeby przyjechac w konwoju tylko naszym regionem. temat byl otwarty "... POLSKA POLNOCNA" a nie POMORZE i na kolejny zlot bedzie podobny. my przeciez nie walczymy ze soba pomiedzy regionami. chodzi o sam fakt jazdy w wspolnym konwoju przez kilkaset km. to jest przezycie.
trzeba molestowac bartka i maxa o to spotkanie w sierpniu. wybrac region, pomoc w organizacji i w taki sam sposob omowic sie na wyjazd konwojem. mam nadzieje ze Ci ktorzy zobacza zdjecia zrozumieja co stracili i teraz do nas dolacza

trzeba molestowac bartka i maxa o to spotkanie w sierpniu. wybrac region, pomoc w organizacji i w taki sam sposob omowic sie na wyjazd konwojem. mam nadzieje ze Ci ktorzy zobacza zdjecia zrozumieja co stracili i teraz do nas dolacza
-
bob budowniczy
-
Forum Audi A6 .
ma_pok, wcale nie mialem na mysli rywalizacji.calkowicie powaznie mysle o tym zeby z ludzmi od nas odwiedzic wasze rejony moze gdansk itp...u was domyslam sie ze wszelkie spoty sa liczniejsze itp.jest sie od kogo uczyc.olsztn w kwestii a6 dopiero raczkuje....ale jak sie juuuuz zbierzemy w sobie i polaczymy z wami sily to juz bedzie polnoc nie do wyj....ania!!!
[ Dodano: 2010-05-03, 22:25 ]
bob budowniczy, nie bylem jakos specjalnie testerem...mialem okazje zalozyc poprostu taki komplecik na weekend.zlozyli gosciowi kola 17 i zgodzil sie laskawie zebym je zalozyl na weekend na swoje autko.wg mnie zbyt duzo silikonu w mieszance gumowej.ciche tez nie byly.rozmawialem z czloweikiem ktory to montuje mowi ze zaklada to tylko na specjalne zamowienie.sam widzisz ze sa w miare tanie wiec gdyby wzial je na sklad moglby zarobic wiecej niz na firmowkach i mialby ruch na wymianach itp...podobna sprawa jak z chinskimi podrabianymi imitacjami telefonow..powiem ci ze do swojej sety moze bym sie zdecydowal to zalozyc ale juz od c5 a tymbardziej c6 balbym sie za duzo ryzyka
[ Dodano: 2010-05-03, 22:25 ]
bob budowniczy, nie bylem jakos specjalnie testerem...mialem okazje zalozyc poprostu taki komplecik na weekend.zlozyli gosciowi kola 17 i zgodzil sie laskawie zebym je zalozyl na weekend na swoje autko.wg mnie zbyt duzo silikonu w mieszance gumowej.ciche tez nie byly.rozmawialem z czloweikiem ktory to montuje mowi ze zaklada to tylko na specjalne zamowienie.sam widzisz ze sa w miare tanie wiec gdyby wzial je na sklad moglby zarobic wiecej niz na firmowkach i mialby ruch na wymianach itp...podobna sprawa jak z chinskimi podrabianymi imitacjami telefonow..powiem ci ze do swojej sety moze bym sie zdecydowal to zalozyc ale juz od c5 a tymbardziej c6 balbym sie za duzo ryzyka
-
Forum Audi A6 .
zalozylbys typowo chinskie klocki ham?nie sygnowane zadnym znannym producentem ale stricte chinskie xiankoupau?nie podjalbym ryzyka.na hamulcahc oponach i poduszkach powietrznych nie ma co oszczedzac.szkoda ze nie jest latwo dostepny rentgen..widzialem i pracowalem na czyms takim w fabryce michelina w olsztynie.widac kazda nitke osnowy i wzmocnien bocznych .latwo wtedy sprawdzic boki opon czy nie sa spekane nitki,czy nie ma p-owietrza pod warstwa bierznika itp.a;e to abstrakacja niedostpena ogolowi
-
bob budowniczy
temat telefonów np NOKLA znam :mrgreen: wiec jezeli te opony są jak te telefony to chyba fakt nie sa warte funta kłaków....
[ Dodano: 2010-05-03, 22:37 ]
to gdzie kupic jakieś fajne laczki , kolo w wulkanizacji powiedział mi 1150 zł szt , więc go wysmiałem , ale co z tego coś i u mnie tez musze pomału myśleć bo sie bieżnik kończy ( 4-5 mm zostało)
[ Dodano: 2010-05-03, 22:38 ]
A tak apropo jakiegos wiekszego spota
jestem za ,
[ Dodano: 2010-05-03, 22:37 ]
to gdzie kupic jakieś fajne laczki , kolo w wulkanizacji powiedział mi 1150 zł szt , więc go wysmiałem , ale co z tego coś i u mnie tez musze pomału myśleć bo sie bieżnik kończy ( 4-5 mm zostało)
[ Dodano: 2010-05-03, 22:38 ]
A tak apropo jakiegos wiekszego spota
-
bob budowniczy
-
Aron
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Artur
- Rocznik: 1992
- Moje auto: 100 C4
- Silnik: 2.0TDI 204KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
TO PRAWDA! Od miesiąca mam A6 i 18-stki, wcześniej jeździłem na 15-stkach. Na takich dużych laczkach 245/40 widocznie jeździ się inaczej... Nie chcę kupować nowych gum po 700,- bo boję się, że za 2 tyg. znowu mogę je upier... Zobaczę co mi odpisze ten gość z allegro (jaki będzie DOT).robsonb73 pisze:Oj Aron musi się nauczyć jeździć na 18" bo na opony nie zarobi![]()
Generalnie widzę więcej opinii za kupnem używanych dobrych, niż bieżnikowanych (?). Jak się nauczę na nich jeździć, to na następny sezon mogę kupić nowe. Póki co czeka mnie z tydzień jeżdżenia na podwyższonym ryzyku