Witam
Po wymianie przegubu zaczelo mi sie sporadycznie zaswiecac kontrolka abs i czerwony wykrzyknik w nawaisie z syganlem dzwiekowym. Czasem zapali sie kontrolka zaraz przy odpaleniu czem przy jezdzie i po jakims czasie gasnie, po podpieci vaga pojawil sie blad komunikacji sterownika z deska, albo taki dziwny zbieg okolicznosci ze pada sterownik ale watpie bo wczesniej nie mialem tych problemo, co moglo sie stac, mysle ze gdyby byl nie odpowiedni przegub z inna liczba zebow to by kontrolka swiecila caly czas, poprawcie jesli sie myle, przegub u dobrany po kodzie nadwozia i kodzie silnika, co sprawdzic i gdzie pomocy bo sypnelo sniegiem i jakorat wylaczylo mi abs to samocho sunal do przodu bez kontroli.

[A6 C5] problem z abs po wymianie przegubu
- Jarecki
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Henryk
 - Rocznik: 1998
 - Moje auto: A6 C5
 - Nadwozie: Limuzyna
 - Silnik: 2.4 AGA 165KM
 - Napęd: Quattro
 - Skrzynia: Manual
 - Paliwo: Benzyna
 - Kontakt:

Conan1979, tez tak maialem 
   zaczelo sie sporadycznie az po miesiacu non stop  :shock: i nawet Vag to samo mi powiedzial co Tobie 
  co zrobilem :?:  naprawa sterownika Abs  
  posmigaj jeszcze i zobacz czy jest coraz czesciej jesli tak to obstawiam sterownik 
  jest na forum paru usherow co zajmuje sie naprawami sterownikow  
 i na dodatek gdy sprawdza  sterownik i jest OK nie pobieraja kasy 
  pozdro 

- 

The Rock

tak moze byc tez był na forum taki przypadek omawiany kolesiowi wyszedł czujnik abs'u dobił go lekko gumowym młotkiem i po problemie jeszcze moze byc wina ze jest hooyowy przegub lub sterownik zaczyna szfankowac wiem bo tak miałemÂŁawa pisze:a może mechanik "naruszył" czujnik ABS'u przy wymianie przegubu..