Witam
Po wymianie przegubu zaczelo mi sie sporadycznie zaswiecac kontrolka abs i czerwony wykrzyknik w nawaisie z syganlem dzwiekowym. Czasem zapali sie kontrolka zaraz przy odpaleniu czem przy jezdzie i po jakims czasie gasnie, po podpieci vaga pojawil sie blad komunikacji sterownika z deska, albo taki dziwny zbieg okolicznosci ze pada sterownik ale watpie bo wczesniej nie mialem tych problemo, co moglo sie stac, mysle ze gdyby byl nie odpowiedni przegub z inna liczba zebow to by kontrolka swiecila caly czas, poprawcie jesli sie myle, przegub u dobrany po kodzie nadwozia i kodzie silnika, co sprawdzic i gdzie pomocy bo sypnelo sniegiem i jakorat wylaczylo mi abs to samocho sunal do przodu bez kontroli.
[A6 C5] problem z abs po wymianie przegubu
- Jarecki
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Conan1979, tez tak maialem
zaczelo sie sporadycznie az po miesiacu non stop :shock: i nawet Vag to samo mi powiedzial co Tobie
co zrobilem :?: naprawa sterownika Abs
posmigaj jeszcze i zobacz czy jest coraz czesciej jesli tak to obstawiam sterownik
jest na forum paru usherow co zajmuje sie naprawami sterownikow
i na dodatek gdy sprawdza sterownik i jest OK nie pobieraja kasy
pozdro 

tak moze byc tez był na forum taki przypadek omawiany kolesiowi wyszedł czujnik abs'u dobił go lekko gumowym młotkiem i po problemie jeszcze moze byc wina ze jest hooyowy przegub lub sterownik zaczyna szfankowac wiem bo tak miałemÂŁawa pisze:a może mechanik "naruszył" czujnik ABS'u przy wymianie przegubu..