PS. Te moje z angola swieca bardzo slabo czy lepiej wymienic 2 klosze na nowe czy poprostu wyczyscic sam klosz

Jest wałkowany na forum temat regeneracji lamp przednich, sposobów i pomysłów jest co najmniej kilkabanan1993 pisze:PS. Te moje z angola swieca bardzo slabo czy lepiej wymienic 2 klosze na nowe czy poprostu wyczyscic sam klosz? Jezeli wyczyscic to czym
!
W lampach soczewkowych snop światła reguluje przesłona soczewki wewnątrz lampy. Klosz jest przezroczysty?Qzi pisze:To i ja dołożę swoje 5-groszy :mrgreen:
Kupiłem swoją A6 C4 od użytkownika forum :mrgreen:
problem polega na tym że wymienił lewy klosz na nowy z Alledrogo no i tu klops![]()
prawy świeci jak to soczewka daje ślad z takim zygzakiem a ten lewy ma odcięcie \_![]()
i dodatkowo nie działa regulacja wysokościz racji pogody nie mam jak zajrzeć co się zwaliło ale chodzi mi o to odcięcie czy to może zależeć tylko od szkła :?:
Pozdówki
smialo potrenuj na tej rozbitej zdejmowanie klamerek.a co do czyszczenia to mysle ze czysta woda z delikatnym plynem odo szyb powinno ci zalatwic czyszczenie szyby.uwazaj tylko na odblysniki zeby ich czyms agresywnym nie traktowacbanan1993 pisze:No to kupilem klosz do lampy i teraz jest pytanie. Czy bedzie roznica miedzy nowym a tym starym w 2 lampie? Jezeli tak to rozpinac i czyscic?? Czy bedzie mozna ręczniczkiem papierowym i płyniem do LCD? <niewiem>
to zalezy od twoich zdolnosci manualnych i tego czy chcesz sie tego podjac.ja czyscilbym wszystko.jak sie nei czujesz to zmyj szyby i skladaj.lampy wyciaga sie latwo zawsze mozesz to zrobic w pozniejszym terminie.mam na mysli dokladne rozebranie lamp i praniebanan1993 pisze:Ta ale na rozbitej nie mam klosza wgl. pusto nicczyli klosz woda z plynem do szyb (MAM CLIN) . Same klosze wystarczy wyczyscic czy odblysniki i soczewkę tez ?