Wymiana taśmy kierownicy multifunkcyjnej
-
- Forum Audi A6 / A7
Wymiana taśmy kierownicy multifunkcyjnej
Witam , przeszukałem fora jak umiałem i nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.Zakupilem audi A6 C6 z niedziałająca ( nie sprawdziłem przy kupnie ) kierownica multi.Pierwszy pomysł wymiana taśmy - po wymianie multum dodatkowych błędów które nie chciały się wykasować pomysl kupiłem uszkodzona taśmę zakup drugiej i ta sama historia.Wdg forum powinienem wsadzić nowa taśmę i powinno działać..... Nie wiem co robić dalej może trzeba coś zakodować? Prosiłbym o pomoc dzięki
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Onnn
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2004
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Wymiana taśmy kierownicy multifunkcyjnej
Witam
Mam do wymiany taśmę airbag, zakupiłem na internecie zamiennik i okazało się że nie pasuje ponieważ wtyczka od poduszki nie wchodzi w gniazdo taśmy oraz jedno z gniazd ma 6 pinów a mój oryginał ma 8 pinów i nie wiem czy te dwa piny u mnie są wykorzystywane.
Posiadam taśmę z numerem 4E0953541B i nie mogę takiej samej nigdzie kupić, inna oryginalna kończy się literką A i też ma te dwa piny mniej oraz nie ma przygotowanej wtyczki w piny pod grzanie kierownicy.
Na grzanie nie patrzę gdyż nie mam ale czy te taśmy z literką A i B są zamienne, czy wszystko będzie ok działać jeśli jedna z wtyczek nie ma 2 pinów tak jak ta moja z literką B?
Mam do wymiany taśmę airbag, zakupiłem na internecie zamiennik i okazało się że nie pasuje ponieważ wtyczka od poduszki nie wchodzi w gniazdo taśmy oraz jedno z gniazd ma 6 pinów a mój oryginał ma 8 pinów i nie wiem czy te dwa piny u mnie są wykorzystywane.
Posiadam taśmę z numerem 4E0953541B i nie mogę takiej samej nigdzie kupić, inna oryginalna kończy się literką A i też ma te dwa piny mniej oraz nie ma przygotowanej wtyczki w piny pod grzanie kierownicy.
Na grzanie nie patrzę gdyż nie mam ale czy te taśmy z literką A i B są zamienne, czy wszystko będzie ok działać jeśli jedna z wtyczek nie ma 2 pinów tak jak ta moja z literką B?
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Moje auto: Inne
- Rocznik: 2019
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Re: Wymiana taśmy kierownicy multifunkcyjnej
taśma z końcówka B ma tylko dołożone piny do grzania , reszta jest ta sama - śmiało możesz tą z końcówka A zakładać