Zacinające się wspomaganie
-
- Forum Audi A6 / A7
Zacinające się wspomaganie
Hej, słuchajcie mam problem z moim avantem. Zaczęło się od tego że kierownica była przekrzywiona. Po ustawieniu zbieżności wsio wróciło do normy. Po jakiś 4-5m-cach zaczęły się problemy z kręceniem kierownicą-opór i to nie zawsze. Zregenerowany magiel, przy okazji okazało się że tylne górne tuleje do wymiany-wymienione zawieszenie+końcówki drążków. Niestety czasami jest tak, że jak skręcam to jest opór i kierownica wraca żabką, czasami jest ok. Czasami chodzi lekko, czasami trzeba użyć siły. Czasami trzeszczy coś na lewym kole przy skręcie w lewo. Od rana jak auto postoi przez noc jest ok, po ok 400m od nowa, albo jak wpadnę w jakąs nierówność to wraca do normalności. Idąc tym tokiem, czy to możliwe że poduchy Mc Phersona siadły? Czy może jakieś inne pomysły? Amortyzatory wymienione w ub roku, są ok.
Zacinający się zawór jak dobrze pamiętam w pompie wspomagania i nie trzyma ciśnienia. Coś takiego tutaj kiedyś wyczytałem. I to najczęściej dzieje się jak się skręca do oporu, robi kilka beczek lub pali gumę w miejscu przy skręconych kołach i potem odpuszcza.
Bynajmniej ja raz tak miałem jak spaliłem kapcia w miejscu na ręcznym kręcąc w opór w lewo/prawo jak była zima. Wtedy wspomaganie zaczęło chodzić żabką lub czasami nawet zanikać.
Drugim razem w quatrówce miałem tak że kilka bączków i pompa też odmówiła posłuszeństwa.
Bynajmniej ja raz tak miałem jak spaliłem kapcia w miejscu na ręcznym kręcąc w opór w lewo/prawo jak była zima. Wtedy wspomaganie zaczęło chodzić żabką lub czasami nawet zanikać.
Drugim razem w quatrówce miałem tak że kilka bączków i pompa też odmówiła posłuszeństwa.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- jankes1878
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
A może zedytuj sobie poprawnie profil? Bo jaki masz nick, każdy widzi. Natomiast imię - Żmija raczej nie istnieje, nie znam również miejscowości Zdaleka. Tu ludzie sobie pomagają a nie robią kabaret Olgi Lipińskiej. Jak będę potrzebował pomocy lokalnie a będę daleko, to mogę do Ciebie uderzać? Brakuje tylko, że szlachta nie pracuje i model auta - sfinansowany z 500+. Troszkę powagi.
Było A6 C5 Avant 1,8T AEB LPG. Przez 7 lat trochę w nim pogrzebałem.