[ A6 C5 2.5 Tdi] padnięta pompa wspomagania?
- Majkel23
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
[ A6 C5 2.5 Tdi] padnięta pompa wspomagania?
Witam. Chciałbym zdiagnozować usterkę, mianowicie strasznie piszczy (skrzeczy) mi wspomaganie przy parkowaniu tzn przy max skręcie ale ostatnio tez jak parkuje i szybko chce skrecic kołami to też piszczy. Wspomaganie chodzi dość ciężko w porównaniu co było gdy kupowałem auto parę lat temu a zwłaszcza jak trochę poszaleje to wtedy strasznie ciężko. Czy przyczyną tego jest pompa wspomagania? wystarczy wymiana na cos takiego http://allegro.pl/nowa-pompa-wspomagani ... 23623.html ?
-
- Forum Audi A6 / A7
Ku.rrrrrrr wa kolego co ty gadasz jaki kolor powinien mieć płyn. To że powinien być czysty to chyba normalne . A Audi stosowało i zielony i żółty . Cała informacja jaki wlać to korek pojemnika z płynem . W ASO ok 85 zł . A co do postu to pasek j/w a że pompa trochę buczy przy pełnym skręcie to norma , bo na maglownicy sie zawór przelotowy otwiera . Na chłopski rozum pompa nie może dawać ciśnienia w całym cyklu bo kół nie obrócisz o 360 st , więc kiedy zakres się kończy to ( tak jak w zaworach krańcowych ) przepuszcza obieg.
Co do koloru płynu to dodam że właśnie kolegi mechanior wymienił mu z zielonego na żółty i padła pompa , wyszło ok 1000zł .
Więc nie zatruwam ale zapytaj w ASO bo płyn i tak tam kupisz.
Co do koloru płynu to dodam że właśnie kolegi mechanior wymienił mu z zielonego na żółty i padła pompa , wyszło ok 1000zł .
Więc nie zatruwam ale zapytaj w ASO bo płyn i tak tam kupisz.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krystian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Te zapytania są czasami coraz bardziej irytujące. Typu: przyszedłem rano do garażu auto nie odpala -wie ktos moze dla czego??????? Ludzie!!!!!!!!! OGARNIJCIE SIĘ
Jak wyciekł ci płyn -otwórz maske(lub od spodu zajrzyj), popatrz z kad leci, w którym miejscu, opisz dokładniej-nikt nie jest jasnowidzem.
A jak nie radzisz sobie z takim prostymi rzeczami to jedz do mechanika.
Moderator powinien usuwać takie wpisy!
Jak wyciekł ci płyn -otwórz maske(lub od spodu zajrzyj), popatrz z kad leci, w którym miejscu, opisz dokładniej-nikt nie jest jasnowidzem.
A jak nie radzisz sobie z takim prostymi rzeczami to jedz do mechanika.
Moderator powinien usuwać takie wpisy!
-
- Forum Audi A6 / A7