maglownica
maglownica
witam kolegów, mam taką prośbę czy ktoś może mi polecić jakiś zestaw naprawczy maglownicy dodam że leci zniej płyn i ma luz auto trochę pływa na drodzę
Tego kolego samemu nie bardzo co jest robić trzeba jeszcze wszystkie wżery usunąć i dobrze ją spolerować przetoczyć wiem bo ostatnio w swojej przeprowadzałem regenerację, tylko że u mnie jeszcze była główka uszkodzona
kosztowało mnie to 800zł ale teraz jestem zadowolony oczywiście jak na razie
a sam chcesz to robić?? na te zestawy naprawcze trzeba trochę uważać bo z tego co gadałem z ludÂźmi to bardzo dużo jest chinoli 

Sama regeneracja uszczelnianie i robienie całej główki musiał wysyłać do Krakowa bo tutaj żadna firma się tym nie zajmuję. Tak by mnie kosztowało 600zł. Cała regeneracja kosztowała mnie ze wszystkim 1100złaras123 pisze:za co to jest cena? sama regeneracja czy z podsumowaniem wyjęcia i włożenia + zbieżność?
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
marek1975, to chyba nie chodzi o to, że nikt nie kupował. Raczej malo kto ma możliwości techniczne aby regenerować maglownicę
Wiesz, szlifierka do wałków, ewentualnie chromowanie dla listwy zębatej
Sama tylko wymiana uszczelniaczy może mogłaby wystarczyć w maglownicy 1 rocznej, gdzie zaczeło ciec na skutek jakiejś wady czy uszkodzenia uszczelniaczy. Natomiast w 12 letniej, cieknącej maglownicy to wydaje się ,że to ratunek na krótką metę
. Oczywiście jesli samodzielnie to robisz to można spróbować
Oprócz czasu i swojej roboty to Cię więcej nie kosztuje
Generalnie jak ją wyciągniesz i rozbierzesz to zobaczysz co należy regenerować

Wiesz, szlifierka do wałków, ewentualnie chromowanie dla listwy zębatej

Sama tylko wymiana uszczelniaczy może mogłaby wystarczyć w maglownicy 1 rocznej, gdzie zaczeło ciec na skutek jakiejś wady czy uszkodzenia uszczelniaczy. Natomiast w 12 letniej, cieknącej maglownicy to wydaje się ,że to ratunek na krótką metę

Generalnie jak ją wyciągniesz i rozbierzesz to zobaczysz co należy regenerować

Części samochodowe online - Motostacja pl
masz rację. ktoś tu pisał że pełno tych zestawów na aledrogo a ja nic nie mogę znaleść, jak już sie uporam z tym tematem to napisze w jakim stopniu pomogł ten zestaw naprawczy. a właśnie znalazłem luz na końcówkach drążków tylko że na tym pręcie z gwintem ktory wchodzi w końcówkę stąd te stuki miał tak ktoś?