a6 c5 2.7 bt 2002r piszczy
a6 c5 2.7 bt 2002r piszczy
Witam! Od jakiegoś czasu przy maksymalnym skręcie w prawo bądź w lewo coś piszczy z pod maski... Wiecie co to może być? Pisk występuje tylko po dłuższym postoju samochodu. Po jakiś 5 minutach pisk ustępuje. Miesiąc temu wymieniałem pasek i napinacz. Byłem u mechanika i powiedział, że jest to wina zbyt slabego akumulatora. Czy jest to możliwe?
- Multifonika
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
- Aeternus
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Pifpaf, po pierwsze zmień mechanika...
Po 2 skoro tylko przed nagrzaniem występuje ten problem to pewnie będziesz miał taką samą sytuacje jak w moim poprzednim aucie. Miałem krzywe koło pasowe na wale i to w połączeniu z lekko zluzowanym paskiem osprzętu dawało piski ( w szczególności po skręcie kierownicą w którąś ze stron ). Jak auto lekko łapało temperaturę było ok. Polecałbym jeszcze sprawdzić ten pasek i napinacz wymieniony czy ten spec od za słabych akumulatorów czegoś nie schrzanił
Po 2 skoro tylko przed nagrzaniem występuje ten problem to pewnie będziesz miał taką samą sytuacje jak w moim poprzednim aucie. Miałem krzywe koło pasowe na wale i to w połączeniu z lekko zluzowanym paskiem osprzętu dawało piski ( w szczególności po skręcie kierownicą w którąś ze stron ). Jak auto lekko łapało temperaturę było ok. Polecałbym jeszcze sprawdzić ten pasek i napinacz wymieniony czy ten spec od za słabych akumulatorów czegoś nie schrzanił