Witam,
Mam problem ( znów )... Polega on na tak jakby " przeskakiwaniu " koła lewego przy skręcaniu w lewo..
Przed tą usterka w tym kole do wymiany był przegub jaki charakterystycznie pukał przy skręcie w lewo, mechanik wymienił skasował i gra, zrobiłem z 200 km i zaczeło się te dziwne "przeskakiwanie ", podejrzewam że albo lipny przegub albo coś się poluzowało, zwłaszcza ze na starym przegubie było ok poza tym że strzelało...
Co o tym sądzicie, czy lipny przegub czy może to coś innego??? ?
[A6 C5] "01' " 1.9 TDi ON KM 115 - co to może być.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Widzę że ciężko z pomocą w tej kwestii ....
Puki co jest znów ok... tak że ten efekt następuje tylko gdy jest mokro...
hmm tak sobie o tym myślę ... czy to może być wina z powodu nie ustawienia zbieżności
?
nowe oponki, prawe koło wymieniony wahacz a lewe przegub.... w efekcie zbieżność może być rozregulowana....
co o tym sądzicie ?
Puki co jest znów ok... tak że ten efekt następuje tylko gdy jest mokro...
hmm tak sobie o tym myślę ... czy to może być wina z powodu nie ustawienia zbieżności

nowe oponki, prawe koło wymieniony wahacz a lewe przegub.... w efekcie zbieżność może być rozregulowana....
co o tym sądzicie ?
może osłona przegubu nie trzyma i dostaje się tam woda - jeśli tak to smar też się wydostaje, a jeśli tak to za niedługo padnie przegub jeśli nie napchasz tam smaru i nie zabezpieczysz osłony
natomiast jeśli to nie to, to znane są przypadki gów...nianych przegóbów - mogłeś mieć pecha bo objaw skazuje właśnie na przegub
natomiast jeśli to nie to, to znane są przypadki gów...nianych przegóbów - mogłeś mieć pecha bo objaw skazuje właśnie na przegub