Witam Dzisiaj przytrafiła mi się kolizja pan wjechał domnie na światłach od tyłu z prędkością około 50km/h po czym uderzyłem jeszcze w tył auta przede mną. Uszkodzony mam czujnik parkowania bo nie uruchamia się i dziurę w zderzaku w tyle nie wiem jak reszta pod zderzakiem. A z przodu zderzak wszedł pod lampy.
Pomoc w wycenie szkody
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Trudno o prawidłową wycenę, bo o ile tylny zderzak kwalifikuje się z pewnością do wymiany, o tyle przedni, może być tylko do naprawy. Zgłaszając szkodę umów się z rzeczoznawcą w miejscu, gdzie można zderzaki zdjąć (to konieczne, do prawidłowego oszacowania szkody). Pod skorupą zderzaka znajdziesz inne elementy, które mogły ulec uszkodzeniu (zaczepy ślizgi wzmocnienia). Zdejm także wykładzinę bagażnika( do sprawdzenia podłogi). Kosztem pracy mechanika (za demontaż zderzaków) można obciążyć ubezpieczyciela. Masz prawo korzystać z samochodu zastępczego (od dnia zdarzenia, do otrzymania wyceny, plus czas naprawy). Auto można wynająć nawet od osoby prywatnej (potrzebna umowa najmu z określoną stawką dzienną).
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych