Gdzie ubezpieczaliście swoje auta i za ile ?
Panowie,zwracajcie uwagę nie tylko na cenę końcową za OC,AC itd. ale także na zakres ubezpieczenia oraz odpowiedzialności.Czytajcie warunki umowy przed wykupieniem ubezpieczenia a w szczególności w tych najtańszych firmach.Często się zdarza że w razie wypłaty odszkodowania okazuje się że nie odpowiadają za wiele rzeczy. <szok>
- arkadiuso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arkadiusz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Tanio prawie darmo ciekawe, że aż taka różnica jest ja ponad 600zł może ktoś się wypowie ile płaci za silnik 4.2lMarcel89 pisze:Nie dalej jak 2 tyg. temu opłaciłem OC za swoje 2.4 w Liberty Direct. Na cały rok wyszło mnie 356 zł przy max. 60% zniżkach.
Nie zawsze tak jest bo oni często płacą więcej za reklamę w TV.. tzn. ilość tych reklam jest znacznie większa..Marcel89 pisze:Ostatnio w TV oglądałem program, w którym mówili że firmy ubezpieczeniowe, które nie mają swoich placówek, tylko prowadzą sprzedaż ubezpieczeń przez internet, mają najniższe stawki bo nie mają kosztów związanych z utrzymaniem.
Arecki
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
witam. TUW 540 zł na rok z NNW przy pełnych zniżkach. faktycznie opłacając samo OC nie ma sensu przepłacać bo nic nam po tym, różni ubezpieczyciele dają zniżki za różne rzeczy, a dodatkowo mają różne stawki w zależności od regionu więc ciężko porównywać stawki z dwóch różnych miast. przykładowo kupując auto z miasta oddalonego o 50km od miejsca mojego zamieszkania u ubezpieczyciela gdzie to auto było opłacone zapłaciłbym o połowę więcej niż poprzedni właściciel. polecam odwiedziny w centrach ubezpieczeń gdzie w jednym miejscu podając swoje dane i pojazdu można sprawdzić wysokość składki nawet w kilkunastu firmach i wybrać taką ,która nas interesuje
Rozumiem, że ubezpieczasz swój samochód
i zniżki 60 % na OC i AC.
Hm, drogo.
Ja właśnie ubezpieczam swój w Alianz i wychodzi mi 2700 przy zniżkach 60% w OC i 40% w AC.
Alianz ma teraz promocje. Polega to na tym , że jeżeli ubezpieczysz mieszkanie to na OC+AC dostajesz 15% zniżki.
U mnie wyszło to tak, że za mieszkanie płacę 100 zł co na ubezp. komunikacyjnym daje mi zniżkę ok.450 zł.
Nie rozumiem takich zniżek ale też nie zadaję zbyt wielu pytań
Maciek
i zniżki 60 % na OC i AC.
Hm, drogo.
Ja właśnie ubezpieczam swój w Alianz i wychodzi mi 2700 przy zniżkach 60% w OC i 40% w AC.
Alianz ma teraz promocje. Polega to na tym , że jeżeli ubezpieczysz mieszkanie to na OC+AC dostajesz 15% zniżki.
U mnie wyszło to tak, że za mieszkanie płacę 100 zł co na ubezp. komunikacyjnym daje mi zniżkę ok.450 zł.
Nie rozumiem takich zniżek ale też nie zadaję zbyt wielu pytań

Maciek
tez tak myśle
a jezeli mowisz ze alianz to wyszło by cztery stowki taniej, jutro z ciekawości zadzwonie. dzieki za podpowiedz. pozdrawiam! :)tomek
[ Dodano: 2011-03-09, 18:07 ]
dzis troche po dzwoniłem i wyszło tak,HESTIA najtańsza oc ac pełen pakiet +ubezpieczenie mieszkania 2200zl
warto czasami podzwonić.
pozdrawiam

[ Dodano: 2011-03-09, 18:07 ]
dzis troche po dzwoniłem i wyszło tak,HESTIA najtańsza oc ac pełen pakiet +ubezpieczenie mieszkania 2200zl

pozdrawiam
ÂŻartujeszDodek pisze:tylko oc- alianz -316zł na rok,
w ubiegłym roku było 290 zł,
znizki max
oczywiscie za 2.5 tdi

BENEFIA zaproponowała mi 540 za rok

Ostatnio zmieniony 24 maja 2011, 20:59 przez CROKODYL, łącznie zmieniany 1 raz.
USUNIęTO - złamanie punktu 29 Regulaminu!