Witam
2 miesiące temu zostałem ofiara szkody. Wszystko poszlo szybko sprawnie. Po 2 tyg byl juz kosztorys.
Jedyny problem tkwi w tym ze sprawca nie zgłosił sie jeszcze do TUWu aby potwierdzic szkode. I wcale mu sie nie dziwie, po co ma marnowac czas i tak mu nikt kasy nie wyplaci.
Przeciaga to wyplate pieniedzy dla mnie bo TUW " czeka " na jego wizyte.
Ile moze tak czekac? Czy to nie jest ich obowiazek aby go sprowadzic? Czy w takiej sytuacji nie powinni sami go znalezc?
I w ogole po co dokladnie sprawca ma sie w tej ubezpieczalni stawic?
Brak wizyty sprawcy szkody w ubezpieczalni
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
ja ostatnio do zwyklego najechania na zderzak wezwalem milicje - nie ma co sie rozdrabniacgacuś pisze:poprostu zawiadom ubezpieczalnie,iż w związku z przeciągającą się sprawą czekasz,powiedzmy 7dni na załatwienie sprawy a potem kierujesz sprawę do RPU (rzecznik praw ubezpieczonych).często juz takie postraszenie załatwia sprawę w trybie przyśpieszonym!
straszyl dyzurny ze czas oczekiwania 2 godziny, trudno pomyslalem za prl sie wychowalem i w kolejkach czekalem wiec i poczekac wole 2 godziny niz 2 mce jak u kolegi
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
niestety, zamiast korzystac z mozliwosci spisania oswiadczenia - nie marnujemy czasu na oczekiwanie i sprawca nie otrzymuje mandatu - to lepiej wezwac policje. przez lowcow blach ubezpieczalnie teraz staly sie czujne i chyba doglebnie weryfikuja szkody prywatnych uzytkownikow.axe pisze:ja ostatnio do zwyklego najechania na zderzak wezwalem milicje - nie ma co sie rozdrabniac
sprawca juz naprawil pojazd? nie wiesz przypadkiem Tepeen?