Audi A6/C5 97'
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Audi A6/C5 97'
Chciałbym ubezpieczyć moje Audi tylko, że mam takie pytanie czy można do samego OC dodać jakąś opcję od kradzieży. Wiem że dla innych wartość tego samochodu jest znikoma jednak dla mnie to jest bardzo spora kwota.
Jeśli ktoś tutaj zajmuje się ubezpieczeniami lub może doradzić co i gdzie to bardzo proszę o pomoc.
Jeśli ktoś tutaj zajmuje się ubezpieczeniami lub może doradzić co i gdzie to bardzo proszę o pomoc.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 1992
- Moje auto: 100 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 204KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Samo OC w mBanku to 442zł, na Poczcie 489,- Hestia oferuje to dużo drożej!
Natomiast MC za tak niską kwotę <szok> ? Może dla tego, że wartość auta w przypadku kradzieży jest inna. Ja ubezpieczyłem na 60.000,- Więc podejrzewam, że jeżeli Ty robiłeś kalkulację polisy na niższą kwotę dla tego wyszło mniej, a co za tym idzie, gdybyś zrobił kalkulację na tą samą kwotę (co w Hestii) w dwóch wybranych przeze mnie ubezpieczalniach podejrzewam, że byłoby taniej...
Natomiast MC za tak niską kwotę <szok> ? Może dla tego, że wartość auta w przypadku kradzieży jest inna. Ja ubezpieczyłem na 60.000,- Więc podejrzewam, że jeżeli Ty robiłeś kalkulację polisy na niższą kwotę dla tego wyszło mniej, a co za tym idzie, gdybyś zrobił kalkulację na tą samą kwotę (co w Hestii) w dwóch wybranych przeze mnie ubezpieczalniach podejrzewam, że byłoby taniej...
-
- Forum Audi A6 / A7
OC - aby wykupić polisę w mBanku trzeba być ich klientem. Jeżeli jesteś to zrób sobie kalkulację (to nic nie kosztuje, jedynie stracisz 5 min.). Jeżeli nie, to przejdź się na jakąś większą pocztę, tam kierownik zmiany (czy ktoś zajmujący się polisami) zrobi ci kalkulację - wówczas porównasz ceny. Ja mam wszystkie zniżki (60%). Nie mam zwyżki za wiek, ale nie mam też zniżki za wiek (starsi mają).
MiniCasco - po kalkulację idź do PZU i też na Pocztę.
MiniCasco - po kalkulację idź do PZU i też na Pocztę.
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Kontakt:
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
w PZU przy zakupie obydwu polis (OC, AC) nie ma zniżki. Zniżka taka jest na Poczcie (za zakupienie dwóch polis).
[ Dodano: 2011-04-07, 21:25 ]
To, że PZU lepiej płaci to mit. Każdy ubezpieczyciel się wzbrania jak może, jeżeli ma wypłacić większą kwotę.
Wykupiłem AC Mini w PZU tylko dlatego, że było najtaniej. 100% zwrotu w przypadku kradzieży (60.000,-) + ubezpieczenie od zwierzyny leśnej, oraz wandalizmu. Polisa ta kosztowała mnie niespełna 1000,-
Zapytaj o ofertę na Poczcie bo była dosyć konkurencyjna, w przypadku wykupienia u nich obydwu (OC, AC Mini) dają z tego tytułu dodatkową zniżkę.
[ Dodano: 2011-04-07, 21:25 ]
To, że PZU lepiej płaci to mit. Każdy ubezpieczyciel się wzbrania jak może, jeżeli ma wypłacić większą kwotę.
Wykupiłem AC Mini w PZU tylko dlatego, że było najtaniej. 100% zwrotu w przypadku kradzieży (60.000,-) + ubezpieczenie od zwierzyny leśnej, oraz wandalizmu. Polisa ta kosztowała mnie niespełna 1000,-
Zapytaj o ofertę na Poczcie bo była dosyć konkurencyjna, w przypadku wykupienia u nich obydwu (OC, AC Mini) dają z tego tytułu dodatkową zniżkę.