A może wziąć kasę z AC + zrobić samemu? Otworzyć maskę siłą i ocenić czy w środku coś dostało?
Jak sprzedasz auto, to ktoś sobie wyklepie i zaraz się pojawi jako niebita igła na allegro.
A6 C5 lift kolizja i dalszy plan działania
U mnie taki strzał (tylko z drugiej strony) wyszedł chyba 18k w naprawie w ASO. Ja mam S6, więc trochę większa wartość auta i obyło się bez szkody całkowitej.
Patrząc na ceny nowych części, przy naszych autach, 10 lat to chyba próg sensownego ubezpieczenia AC - potem już każda drobna stłuczka ociera się o szkodę całkowitą. Albo trzeba będzie zejść w stronęlikwidacji gotówkowych i naprawiania samemu, albo zmienić auto na nowsze.
Patrząc na ceny nowych części, przy naszych autach, 10 lat to chyba próg sensownego ubezpieczenia AC - potem już każda drobna stłuczka ociera się o szkodę całkowitą. Albo trzeba będzie zejść w stronęlikwidacji gotówkowych i naprawiania samemu, albo zmienić auto na nowsze.
No dobrze i jakiej rady od nas oczekujesz? Wystaw pozostałości w necie to będziesz wiedział ile warte.rafalpe pisze:Nie chcę go robić. Z AC wezmę grosze i co za to kupię?
Nie wyobrażam sobie kupować na allegro takich części jak maska czy zderzak używane. Nigdy nie wiadomo co dostanę. Używany mogę kupić najwyżej grill
Nie po to płacę takie składki na pakiet serwisowy żeby teraz zamawiać części od Józka z szopy, bez obrazy
Tak z ciekawości czym się różni 10-letni grill od 10-letniej pokrywy przedniej czy zderzaka?
PS: grill chyba masz nieoryginalny bo bez chromowanej ramki?