Witam, na wstępie zaporzyczam fotki z innego tematu :
A teraz do rzeczy:
1) jak w takim wypadku otwiera sie klape bagaznika (jak podejrzewacie), czy jakas wajcha od wewnatrz :roll: czy moze przerobil cos z silownikami i "na guzik" sie otwiera... Jak myślicie jak by to można sensownie rozwiązać?
2) jak Wam się wogóle podoba taki całkiem obły tyłeczek :mrgreen: ?
Mi bardzo i jak coś sensownego wymyśle z otwieraniem to moze na sezon letni pomysle nad taka przerobka.
pozdrawiam
Zdjęcie też zapożyczone. Masz tutaj foto bez lotki. Nawet nawet ale pod warunkiem że nie potrzebna jest rejestracja. :lol:
A otwieranie to najmniejszy problem w sedanie. Podjedz sobie do jakiegokolwiek fachowca od zakładania alarmów/centralnych zamków, a wszystko tobie wytłumaczy.
Ad1.
Zazwyczaj otwieranie odbywa się za pomocą siłownika elektrycznego (koszt ok 12zł) poprzez przycisk w szoferce ew wolny kanał w dodatkowym alarmie/sterowniku centralnego. Można również kombinowac z linką/dzwignią ale z tym więcej kombinowania i koszty napewno większe.
Pewien nie jestem ale w C5 prawdopodobnie zamek klapy tylnej uruchamiany jest poprzez elektryczny siłownik (przy otwieraniu słyszalne jest Bzzzz). O ile tak by było wystarczy się wpiąc do zasilania.
Ad2
Nie można tu mówic że ten "obły tyłeczek" podoba się lub nie, autor opracował cały projekt i szczegółowo go zrealizował, od zawieszenia, kół i całej stylistyki co dało widoczny efekt, może przekroczył granice dobrego smaku ale profanacją tego napewno bym nie nazwał.
shiz pisze:to moze na sezon letni pomysle nad taka przerobka
Jeśli zamierzasz zajmowac sie klapą "na gładko" i jeździc na 15" kołach + zwykły zawias, to sobie odpuśc, jak dla mnie ośmieszysz się
Zwróc uwagę że nie wystarczy tylko zaspawac klapę, trzeba jeszcze ulokowac tablice bo ta tutaj marnie wygląda
Ostatnio zmieniony 12 sty 2010, 18:34 przez kori, łącznie zmieniany 2 razy.
kori pisze:
Jeśli zamierzasz zajmowac sie klapą "na gładko" i jeździc na 15" kołach + zwykły zawias, to sobie odpuśc, jak dla mnie ośmieszysz się
Zwróc uwagę że nie wystarczy tylko zaspawac klapę, trzeba jeszcze ulokowac tablice bo ta tutaj marnie wygląda
Nie no wiadomo bez jaj.... jakies tam 17" mam (sam je "przerabialem") i gwintowane zawieszenie(kupione niedawno, jeszcze nie zakladane :-? ) czeka na "sezon".
Może powiem jak ja to widze dokładnie od podstawy...
Dla mnie a6 c5 sedan to "kula" u mnie tak sie mowi na "ten model"(i tak ją widzea), a zakochalem sie w niej tylko i wylacznie przez jego "tylek", sedana(który bardziej mi sie podoba nawet niz c6). Tył "zalepiony/ zaszpachlowany, jak dla mnie juz kompletnie z Niej robi typową obłą, kule, zlewającą się pięknie "okrągłość" wyciąga z jej wyglądu MAX!! ja rozumiem ze golf czy kadet tak robi w 70% ale to jednak nie to samo chyba... dobrze zrobiony wóz (PRZEDEWSZYSTKIM ORYGINALNIE - golfy jak mówisz kolego takie widziałeś, wiec takie nie są....), nie przesadzony IMo jest kozakiem.
OK. pora na jakies foto:
(z tego co widze zero "nowych dodatkowych rzeczy, myśle, że to z wyglądu kuli wyciąga MAX, moze nadkola poszezone, ale przy dobrej feldze to widac az tak... ?)
I zdjęcie mojego wozu, "przerobionego" na taki jak by był... (będzie kapke niżej to bankowo, bo gwint czeka a tu tylko sport zawiecha)
przeróbka w paincie..... ale wygląda tak jak sobie to wyobrażam....(pierwsze ori)
PS. pisane po pijaku jesli sa jakies niezgodnosci, jutro pot pójdzie pod edit....
POZDRAWIAM
edit: Zero dkoładek, zero allegro tuningu, tylko (IMO) powiekszony/polepszony najciekawszy element a6 c5 sedana... dlaczgo to jest niby wiejskie...?(oczywiscie rozumiem gusta i guściki które ida w strone "only ori") jest ORI wszystko poza piękną Wielka masywna unikalna klapa, której nie mozna do kadeta prównywać... to coś (IMO) MA STYL.... a kadety etc.... (wygladaja... cienko? wąsko? standardowo jak każdego "tuningera"? i w końcu WIEJSKO! - oczywiscie to tylko moje zdanie)
shiz, moim zdaniem wygląda to super (oczywiście bez spojlera) tylko zauważ że zdjęcia tych piękności są bez rejestracji, która ewidentnie psuje wygląd końcowy. Patrząc na tą czerwoną, rudo-miedzianą czy tą w matowym kolorze na pewno nie nazwałbym tego agrotuningiem (w przeciwieństwie do tej czarnej audiczki z czterema wydechami <dobani> <hihi> <żygam> ) bo nie została przekroczona granica dobrego smaku. Zresztą do odważnych świat należy. Chętnie zobaczę nowe foty Twojego wozu po przeróbkach. Powodzenia.
shiz, mi sie wydaje ze twoja dupa chyba ci sie znudzila i myslisz jak ja upiekszyc
szczerze ja bym nie robil tego bledu z klapa ale czy nie myslales o wnece w stylu usa badz moze jakis badlook z plastiku :evil:
tkmarian pisze:Shiz
Ladna bryka i fajnie bedzie wygladala z zaspawana wneka
a jak ci sie znudzily 17" to moge ci opchnac nowe 20" w chromie :mrgreen:
Planowałem 19 na lato... ale dawaj kolego zdjęcia tych 20" ja akurat nie mam problemu "wewnetrznego" typu "NO comfort" puki co dla mnie woz ma wygladac ! :D