Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] xenony + philips blue vision

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
pabblo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] xenony + philips blue vision

Post autor: pabblo » 02 gru 2012, 21:35

Witam

Zwracam się do Was z mała porada. Kilka dni temu zamontowano w moim aucie światła xenonowe(mijania i postojowe). Wszystko ładnie,pięknie światła dają ładną barwę, bardzo dobrze oświetlają drogę. Porada dotyczy świateł drogowych(długich),mianowicie po ich włączeniu światła te mieszają się barwą z xenonami i nie wygląda to za ciekawie. Co myślicie o zastąpieniu obecnych żarówek H7 takimi http://www.ebay.ie/itm/New-Philips-bulb ... 51a325733b Może któryś z Was posiada w/w żarówki i może się wypowiedzieć jak świecą się na "długich"? Ogółem wydaje mi się, że ładnie się dopasuje do reszty ale wole popytać dookoła zanim kliknę "buy" ;) Zastanawiałem się jeszcze nad takimi żarówkamihttp://www.ebay.ie/itm/AUDI-A6-QUATTRO-H3-BLUE ... 483f929ee7 w halogenach ale nie jestem pewien czy będą pasowały do mojej A6. Poza tym czytałem różne wypowiedzi na forum, na temat "przeciwmgielnych". Jedni zostawiają ori i nic przy tym nie grzebią, drudzy zamieniają na żółte, jeszcze inni mają LED-y. Mi raczej jest to obojętne bo używam "przeciwmgielnych" kilka razy w roku, ale jak zdarzy się, że je włączę to wole aby świeciły podobnie jak reszta, oczywiście zachowując swoją role świateł przeciwmgielnych. Z góry dziękuje za podpowiedzi i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
mwx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi A6
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: mwx » 03 gru 2012, 12:50

W przeciwmgielnych też masz H7. Tylko czy grzebanie przy światłach ktore pracują 2h/rok ma sens? ;)

Niebieskie żarówy dają mniej żółte swiatlo, ale dają go też mniej, bo ten niebieski filterek część zżera.

Miałem u siebie takie i takie i szczerze mowiac nie widzę róznicy. Z tym ze u mnie oprócz H7 jest biksenon, który chyba i tak robi 80% roboty na długich.

gacek197
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 2003
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 130KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: gacek197 » 03 gru 2012, 18:12

Jakis czas temu miałem w swoim aucie Philips Diamond Vision 5000K. Dawały naprawde ładną barwe światła <okok>

pabblo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pabblo » 04 gru 2012, 16:20

[quote="mwx"]W przeciwmgielnych też masz H7.
Dobrze wiedzieć,zapamiętam na przyszłość <okok>

Tylko czy grzebanie przy światłach ktore pracują 2h/rok ma sens? ;)
No właśnie też tak myślałem, że zbytnio nie ma to sensu

Niebieskie żarówy dają mniej żółte swiatlo, ale dają go też mniej, bo ten niebieski filterek część zżera.
To , że filterek będzie zabierał część światła mi nie szodzi, bardziej mnie wkurza żółta barwa mieszająca się z niebieskim światłem ksenonowym.

Tak czy inaczej żaróweczki zostały zamówione, teraz tylko czekać na paczke :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja