Zwracam się do Was z mała porada. Kilka dni temu zamontowano w moim aucie światła xenonowe(mijania i postojowe). Wszystko ładnie,pięknie światła dają ładną barwę, bardzo dobrze oświetlają drogę. Porada dotyczy świateł drogowych(długich),mianowicie po ich włączeniu światła te mieszają się barwą z xenonami i nie wygląda to za ciekawie. Co myślicie o zastąpieniu obecnych żarówek H7 takimi http://www.ebay.ie/itm/New-Philips-bulb ... 51a325733b Może któryś z Was posiada w/w żarówki i może się wypowiedzieć jak świecą się na "długich"? Ogółem wydaje mi się, że ładnie się dopasuje do reszty ale wole popytać dookoła zanim kliknę "buy"
[ A6 C5] xenony + philips blue vision
[ A6 C5] xenony + philips blue vision
Witam
Zwracam się do Was z mała porada. Kilka dni temu zamontowano w moim aucie światła xenonowe(mijania i postojowe). Wszystko ładnie,pięknie światła dają ładną barwę, bardzo dobrze oświetlają drogę. Porada dotyczy świateł drogowych(długich),mianowicie po ich włączeniu światła te mieszają się barwą z xenonami i nie wygląda to za ciekawie. Co myślicie o zastąpieniu obecnych żarówek H7 takimi http://www.ebay.ie/itm/New-Philips-bulb ... 51a325733b Może któryś z Was posiada w/w żarówki i może się wypowiedzieć jak świecą się na "długich"? Ogółem wydaje mi się, że ładnie się dopasuje do reszty ale wole popytać dookoła zanim kliknę "buy"
Zastanawiałem się jeszcze nad takimi żarówkamihttp://www.ebay.ie/itm/AUDI-A6-QUATTRO-H3-BLUE ... 483f929ee7 w halogenach ale nie jestem pewien czy będą pasowały do mojej A6. Poza tym czytałem różne wypowiedzi na forum, na temat "przeciwmgielnych". Jedni zostawiają ori i nic przy tym nie grzebią, drudzy zamieniają na żółte, jeszcze inni mają LED-y. Mi raczej jest to obojętne bo używam "przeciwmgielnych" kilka razy w roku, ale jak zdarzy się, że je włączę to wole aby świeciły podobnie jak reszta, oczywiście zachowując swoją role świateł przeciwmgielnych. Z góry dziękuje za podpowiedzi i pozdrawiam.
- mwx
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
W przeciwmgielnych też masz H7. Tylko czy grzebanie przy światłach ktore pracują 2h/rok ma sens? 
Niebieskie żarówy dają mniej żółte swiatlo, ale dają go też mniej, bo ten niebieski filterek część zżera.
Miałem u siebie takie i takie i szczerze mowiac nie widzę róznicy. Z tym ze u mnie oprócz H7 jest biksenon, który chyba i tak robi 80% roboty na długich.
Niebieskie żarówy dają mniej żółte swiatlo, ale dają go też mniej, bo ten niebieski filterek część zżera.
Miałem u siebie takie i takie i szczerze mowiac nie widzę róznicy. Z tym ze u mnie oprócz H7 jest biksenon, który chyba i tak robi 80% roboty na długich.
[quote="mwx"]W przeciwmgielnych też masz H7.
Dobrze wiedzieć,zapamiętam na przyszłość
Tylko czy grzebanie przy światłach ktore pracują 2h/rok ma sens?
No właśnie też tak myślałem, że zbytnio nie ma to sensu
To , że filterek będzie zabierał część światła mi nie szodzi, bardziej mnie wkurza żółta barwa mieszająca się z niebieskim światłem ksenonowym.
Tak czy inaczej żaróweczki zostały zamówione, teraz tylko czekać na paczke
Dobrze wiedzieć,zapamiętam na przyszłość
Tylko czy grzebanie przy światłach ktore pracują 2h/rok ma sens?
No właśnie też tak myślałem, że zbytnio nie ma to sensu
To , że filterek będzie zabierał część światła mi nie szodzi, bardziej mnie wkurza żółta barwa mieszająca się z niebieskim światłem ksenonowym.
Tak czy inaczej żaróweczki zostały zamówione, teraz tylko czekać na paczke