[A6 C6] wymiana spręzyn
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: ŁUKASZ
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
ja bym się jeszcze wstrzymał. Ewentualnie sczytaj sobie numery ze sprężyn i zobacz w e-katalogu czy to sprężyna do Twojego silnika itp...
Co do samego siadania, jak obniżałem swoje poprzednie bmw eibachami prokit to zaraz po założeniu byłem strasznie zawiedziony bo nie usiadło nic w SPAM do zawiasu m-pakietowego, wprost przeciwnie - miałem wrażenie, że jest wyżej niż było. No ale musiałem jeździć bo stara sprężyna mi pękła i nie było powrotu.
Po 2-3tys km tak pięknie wszystko usiadło, że byłem mega zadowolony. Więc możliwe, że musisz pojeździć i trochę jeszcze usiądzie.
Co do samego siadania, jak obniżałem swoje poprzednie bmw eibachami prokit to zaraz po założeniu byłem strasznie zawiedziony bo nie usiadło nic w SPAM do zawiasu m-pakietowego, wprost przeciwnie - miałem wrażenie, że jest wyżej niż było. No ale musiałem jeździć bo stara sprężyna mi pękła i nie było powrotu.
Po 2-3tys km tak pięknie wszystko usiadło, że byłem mega zadowolony. Więc możliwe, że musisz pojeździć i trochę jeszcze usiądzie.
A6 C6 3.0TDI quattro z wydechem by Street Lane Garage 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: ŁUKASZ
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
skoro zeszło to jest ok. Ale bierz też pod uwagę to, że przednie błotniki są "wyżej wycięte" niż tylne i dlatego możesz mieć wrażenie, że przód jest wyżej. Aby mieć optyczne wrażenie równego obniżenia to przód musiałbyś pewnie z 10mm niżej opuścić w SPAM do tyłu. Na seryjnym zawiasie też jest takie wrażenie.
A6 C6 3.0TDI quattro z wydechem by Street Lane Garage