[A6 C5] Tuning C5 na RS
Reasumując z tego co przeczytałem, znalazłem na allegro i okolicznych szrotach. Zderzaki da się podpiąć w kolorze nadwozia, nie to od RS6 (w sumie nawet takich nie będę próbował kupować). Grille trzeba robić. Licznik kupię w z pełnym FISem, dodam chromy na niego. Kierownicy nawet nie ruszam
Ogólnie jakby ktoś się uprał i chciał zrobić niby RS6 potrzeba ponad 10k (przy najlepszych wiatrach) chociaż może sięgnąć to też i 20. Tyle co amorki do RS6
. Spasuje na tym, niedługo i tak zmieniam na C6.

- Tomash_vel_Bobby
- Forum Audi A6 / A7
Hmm a jaki jest sens przerabiac C5 na RS? Moim zdaniem to najwiekszy z mozliwych agrotuningow, i śmiało można go porównać do przeróbki Cougara na R8 KLIK. Masz ładne seryjne C5 to nie kombinuj. Takie jest moje zdanie.
Ja na to patrzę inaczej, nie chcę udawać RS6. To jest ten sam model samochodu, tylko jak dla mnie ładniej zrobiony. Elementy z niego niektóre pasują do zwykłej, niektóre trzeba przerobić delikatnie. Nie tworzę tutaj podróbki tylko liftuje go. To już nie agro - nie dolepię emblematu RS6 do dieslaTomash_vel_Bobby pisze:Hmm a jaki jest sens przerabiac C5 na RS? Moim zdaniem to najwiekszy z mozliwych agrotuningow, i śmiało można go porównać do przeróbki Cougara na R8 KLIK. Masz ładne seryjne C5 to nie kombinuj. Takie jest moje zdanie.

Witam! ÂŚledzę ten wątek od początku. Sam jestem napalony na taką przeróbkę ale nie wiem jak to wygląda do modelu po lifcie. Też szukałem już zderzaków ale brak mi wiedzy fachowej od czego zacząć i czy dużo by trzeba było przerabiać. Jeżeli będzie trzeba założę osobny temat. P.S. Jak się komuś taka przeróbka podoba to raczej nie potrzebne są komentarze w stylu "to będzie udawane RS6" bo to jest zwykły tuning optyczny, a to że akurat RS6 przepięknie wygląda to tym bardziej może służyć jako model wizualny
.