Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[ A6 C5] światła do jazdy dziennej Dectane lgx14

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
bboykoti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: bboykoti » 27 cze 2012, 22:12

śmieszne masz podejście azes hehe Nie wkładaj ledów bo to choinka ale załóż ledy od C6 i to już nie jest choinka :D hehe ÂŻAL :D Nie rozumiem takich ludzi ;) hehe W ogóle nie zwracajcie uwagi na takie posty bo kolega nie napisał nic konkretnego ;) Jak Ci się podoba to zakładaj

Tu masz NSSC
Ostatnio zmieniony 27 cze 2012, 22:16 przez bboykoti, łącznie zmieniany 1 raz.

MrcZk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MrcZk » 27 cze 2012, 22:14

czy ktos kiedys obliczal ile rocznie zaoszczedzi(nie wiem czego, benzyny czy samych zarowek) ? kolego azes swiatla ledowe w nowych autach to glownie design, a oszczednosc tam wynika z nowych jednostek napedowych i reszty z czego jest zrobione auto w wielu krajach nie trzeba jezdzic na swiatlach gdy jest widno a po ciemku takie ledy alledrogo za pszeproszeniem gowno dadza, wiec nie chodzi tu o ekologie, zgodze sie jak najbardziej ze swiatla led pobieraja mniej pradu aby swiecic ale aby zamknac pyski takim osobom jak ja wypadalo by odpalic auto na godzine z zapalonymi normalnymi swiatlami i takie z ledowymi dziennymi z allegro sprawdzic jaka roznica w pradzie bo owa bedzie jak najbardziej, ale co najwazniejsze jaka roznica w konsumpcji paliwa. Wydaje mi sie ze o ile by byla roznica to z pewnoscia taka ze przy zakladaniu tych ozdob pozostaly by tylko osoby ktore robia to tylko dlatego ze im sie to podoba(czyli np ludzie ktorzy sa zwolennikami zakladaania przeglosnych wydechow do aut z pojemnoscia 1.0 itp...robia to bo im sie podoba) pozdrawiam peace :)

btw tak na podsumowanie idac tokiem myslenia kolegi azes, zwroc uwage ze nowe auta sa tak naladowane elektronika ze powinny spalac o wiele wiecej a Ty myslisz ze listwa ledowa zaoszczedzisz cokolwiek w aucie z 2004 roku...nie oszukujmy sie prosze. Mam nadzieje ze moj post jest w miare klarowny uzasadnilem swoje zdanie.Podoba sie do zakladaj co chcesz ale czy bedziesz mial jakies inne uzasadnienie niz "podoba mi sie" ?:)
1.8T MrcZk'a hybryda itd

Awatar użytkownika
azes
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: azes » 27 cze 2012, 23:23

bboykoti pisze:śmieszne masz podejście azes hehe Nie wkładaj ledów bo to choinka ale załóż ledy od C6 i to już nie jest choinka :D hehe ÂŻAL :D Nie rozumiem takich ludzi ;) hehe W ogóle nie zwracajcie uwagi na takie posty bo kolega nie napisał nic konkretnego ;) Jak Ci się podoba to zakładaj

Tu masz NSSC
czegos nie rozumiesz.napisalem,ze dectane to choinka. napisalem tez,ze jak sie ktos upiera,to MOIM zdaniem niech wlozy cos porzadnego.
nie uwazam,zeby ledy od s6 c6 dobrze wkomponowane w zderzak na samochodzie z np. dobrymi felgami byly obciachowe.
uwazam jednak,ze morze tego co jezdzi po drogach,czyli tanie,tandetne,choinkowe ledy zupelnie nie pasujace do auta to wiocha i tyle.

naprawde nie widzisz roznicy miedzy ledami z c6a6 a tanimi akcesoryjnymi? no to trudno,jesli nie widzisz roznicy miedzy felga stalowa a felga od rs6 to trudno - przeciez na obu da sie jezdzic ! tylko jak auto wyglada na stalowce w porownaniu do blaszaka?

Petroniusz566
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Patryk
Rocznik: 2007
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Petroniusz566 » 28 cze 2012, 17:07

azes pisze:Jest jedna modyfikacja,ktora ma sens,jak ktos sie opiera za ledami do c5 : http://www.passatplus.de/...di_A6_TFL-5.jpg

wedlug niektorych zbyt droga inwestycja ( oryginalne lampy led audi),ale moim zdaniem jak cos robic to porzadnie.

tu znajdziesz opis modyfikacji,zdjecia ponizej. http://www.passatplus.de/umbauteile/audi-s6-tfl/

nie uwazasz,ze wyglada to lepiej?
Widziałem je.. Są naprawdę fajne, dają podobne światło, chociaż na nieco innej zasadzie, ale na moją furę są nieco za długie (51cm zdaje się).. ja mam miejsce na max 37 lub jeśli kształt DRLów miałby kształt tej hokejki pod lampą to max 50... Jeśli w zderzaku na dole to musiałbym chyba kupić szerszy z S6 albo RS6 ale pewności nie mam czy by to tak spasował
<uoee>
MrcZk pisze:czy ktos kiedys obliczal ile rocznie zaoszczedzi(nie wiem czego, benzyny czy samych zarowek) ?
tak oczywiście obliczałem.. zużycie paliwa przy zapalonych światłach mijania wzrasta o 0,2l/100km.. We wrześniu zmieniam miejsce zamieszkania, ale nie zmieniam miejsca pracy więc 100km będę robił średnio dziennie do pracy..
Policzmy zatem korzystając z prostego krzyża proporcji:
Zakładając, że średnie zużycie mojego samochodu to 11l/100km na trasie
Jeśli 11l -100% a 0,2l - x równanie przedstawia się tak:
x=20/11 --> zaoszczędzone 1,8km gratis na każde 100km
1,8 x 25 (średnio dni które muszę dojeżdzać) = to miesięcznie 45km gratis a rocznie 540km któe mogę zaoszczędzić jeżdząc bez świateł mijania minusując prąd na działanie ledów załóżmy, że 500km robię rocznie za darmo!!!!
Dobrze liczę?
Weź pod uwagę, że te skromne żaróweczki zużywają 110W prądu, który niepotrzebnie obciąża alternator kradnąc prąd który może być zużyty do lepszego przyśpieszenia lub ekonomiczniejszej jazdy..
Czy moja odpowiedź jest mało przekonująca dla przeciwników świateł ledowych?
ale są dwie.. jedna mówi: tak, druga mówi: nie

MrcZk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MrcZk » 28 cze 2012, 21:04

Petroniusz566, cyferki sa jak najbardziej ok, ale co do wyliczen rocznych to sie nie zgodze bo w okresie jesienno/zimowym i zimowym ktory u nas trwa coraz dluzej szybko robi sie ciemno a wiec ledy nie zagwarantuja Ci bezpiecznej jazdy na naszych nieoswietlonych drogach. Tak wiec Twoj wynik 500 km mozna smialo zmniejszyc.no chyba ze jestes takim przeciwienstwem wampira i smigasz tylko za dnia a po zmroku nie ruszasz auta;) reansumujac wynik mozna smialo podzielic na 2(nawet w twoim przypadku, no chyba ze droga do pracy i spowrotem zawsze jest pokonywana w dzien),wtedy wynik nie bedzie robil takiego wrazenia. Swoja droga sa lepsze sposoby na to aby zaoszczedzic. Kto bedzie chcial zalozyc ledy to i tak zalozy, mnie obliczenia nie przekonuja tymbardziej ze jest wiele osob ktore do pracy maja okolo 10-15 km wiec jak szukaja oszczednosci to powinny skorzystac z rowerka niz ledow.Mysle ze temat juz sie wyczerpal i nikt nic nowego tutaj nie wniesie.Pozdrawiam
1.8T MrcZk'a hybryda itd

Fontesen

Post autor: Fontesen » 28 cze 2012, 21:29

znalazłem jeszcze je w wersji black ale na niemieckiej stronie. A Ty petroniusz gdzie szukałeś, bądź skąd zamawiasz?? Szczerze, uważam że w wersji black to dobra alternatywa dla oryginalnych S6

Petroniusz566
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Petroniusz566 » 28 cze 2012, 21:41

MrcZk, haha może i masz rację z tymi porami roku.. Nie przewidziałem tego <glupek> Rzeczywiście w zimie dzieĂą jest krótszy ale jak spadnie śnieg to możnaby spróbować pojeździć na samych paskach <lol> bo będzie w miarę jasno w nocy.. Oczywiście żart.. :p
--RaDeK--, jest parę tego na ebay'u i amazon.de w cenach od 61 do nawet 110euro. Ktoś może wie z czego wynika ta rozbieżność w cenach?
Szczerze mówiąc jeszcze nie wiem czy zamówię.. narazie rozpatruję wszystkie za i przeciw.. Nim podejmę decyzję może minąć jeszcze nieco czasu

Może się myle ale tutaj są czarne: albo to coś zupełnie innego? A może to są S6 bo już się pogubiłem.. Kolega azes, napewno będzie wiedział :]

MarioMAX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MarioMAX » 28 cze 2012, 23:23

Ja mam takie Obrazek "ostrzegali" ze wieś tuning ale na żywo wygląda o niebo lepiej jak na zdjęciach i od oryginału, ostatnio koleś z a4 z pół minuty stał na stacji i oglądał jak by u niego takie pasowały <figielek> szef jak je zobaczył zamówił od razu do swojego avanta, warto ale tanio niestety nie jest http://allegro.pl/lampy-dayline-audi-a6 ... 61877.html

Petroniusz566
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Petroniusz566 » 28 cze 2012, 23:42

MarioMAX, wyobraź sobie, że jeszcze nie jest tak źle z tą ceną.. tanio to nie jest za ori Hella <lol>
Było parę wątków na forum, że podobno słabo świecą i rozpraszają światło.. chodzi o światła mijania w nocy. A jakie jest Twoje zdanie jako konsumenta?
Ja raczej wolę zostawić sobie oryginalne lampy bo dobrze świecą i ewentualnie dokupić led pod spodem..

MrcZk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MrcZk » 29 cze 2012, 00:19

lampki ladnie wygladaja ale u mnie w miescie widzialem zaledwie 2 c5 z dayline w wersji black, ale nie mialem okazji na spokojnie ich obadac, co prawda zdania sa podzielone gust tez kazdy ma inny, fakt jest taki ze nie ma zbyt wielu zamiennikow przednich lamp ktore by jakos ciekawie wygladaly. Druga sprawa jest taka ze faktycznie w nocy te ledy wygladaja ladnie(ale watpie aby byly praktyczne i dawaly jakas widocznosc) natomiast w dzien sa poprostu za slabe. filmiki pewnie juz byly dodawane : oraz efekt w nocy :

sry za offtop
1.8T MrcZk'a hybryda itd

Awatar użytkownika
azes
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: azes » 29 cze 2012, 00:33

MarioMAX pisze:Ja mam takie Obrazek "ostrzegali" ze wieś tuning ale na żywo wygląda o niebo lepiej jak na zdjęciach i od oryginału, ostatnio koleś z a4 z pół minuty stał na stacji i oglądał jak by u niego takie pasowały <figielek> szef jak je zobaczył zamówił od razu do swojego avanta, warto ale tanio niestety nie jest http://allegro.pl/lampy-dayline-audi-a6 ... 61877.html

wyglada to poprostu tragicznie.

Oxygen
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Oxygen » 29 cze 2012, 10:45

MarioMAX ale te lampy nie mają homologacji RL, tj. dziennych ? Diody robią za postoj&#242;wki ?

MarioMAX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MarioMAX » 29 cze 2012, 18:21

Oxygen pisze:MarioMAX ale te lampy nie mają homologacji RL, tj. dziennych ? Diody robią za postoj&#242;wki ?

Hmm w dzieĂą jeżdżę na diodach jeszcze żaden pan policjant nie machnął lizakiem a paru już mijałem, znaczki homologacji są wygrawerowane na plastiku musiał bym zobaczyć dokładnie czy posiadają "RL".
Petroniusz566 pisze: MarioMAX, wyobraź sobie, że jeszcze nie jest tak źle z tą ceną.. tanio to nie jest za ori Hella <lol>
Było parę wątków na forum, że podobno słabo świecą i rozpraszają światło.. chodzi o światła mijania w nocy. A jakie jest Twoje zdanie jako konsumenta?
Ja raczej wolę zostawić sobie oryginalne lampy bo dobrze świecą i ewentualnie dokupić led pod spodem..

Diody w dzieĂą widać, raczej niczego nimi nie oświetlimy ale świecą więc nie muszę włączać żarówek, co do jakości świecenia zwykłymi żarówkami to nie zauważyłem żadnej różnicy a często jeżdżę wieczorem po krętych drogach.
azes pisze: wyglada to poprostu tragicznie.

Powiem tak oglądając same zdjęcia sam nie wiem czy bym je kupił, na zdjęciach nie prezentuje się tak okazale i wygląda że np tam gdzie znajdują się led-y jest ciemniej a to tylko wina kiepskiego aparatu, proszę zobaczyć audicę w jasnym kolorze z oto takimi światłami, bo ja jestem nimi bardzo miło zaskoczony a skoro 2 znajomych już zamówiło a wielu mówiło że odmłodziło to samochód to nie jest to wina bezguścia

Awatar użytkownika
azes
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: azes » 29 cze 2012, 22:48

MarioMAX pisze:Powiem tak oglądając same zdjęcia sam nie wiem czy bym je kupił, na zdjęciach nie prezentuje się tak okazale i wygląda że np tam gdzie znajdują się led-y jest ciemniej a to tylko wina kiepskiego aparatu, proszę zobaczyć audicę w jasnym kolorze z oto takimi światłami, bo ja jestem nimi bardzo miło zaskoczony a skoro 2 znajomych już zamówiło a wielu mówiło że odmłodziło to samochód to nie jest to wina bezguścia
widzialem to badziewie na zywo i mozna skwitowac to jednym stwierdzeniem : tandeta.

MarioMAX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MarioMAX » 30 cze 2012, 16:04

azes pisze: widzialem to badziewie na zywo i mozna skwitowac to jednym stwierdzeniem : tandeta.
Hmm również raz widziałem takie ale już ze zmatowiałym plastikiem jakaś partia często się rozklejała ja po 4 miesiącach nie mam żadnego złego efektu a i jest gwarancja, jeśli takie pan widział to na samym początku też bym powiedział że tandeta, a może robiła je inna firma ? Te jak na razie się trzymają gdyby jednak coś niepożądanego się działo to plastik przekleję z oryginału, sama lampa wydaje się całkiem dobrej jakości brak ostrych nieoszlifowanych krawędzi wszystko pasowało bez problemu. Wydaje mi się że niepotrzebny hejt na te świiatła

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl