Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[All] Przyciemnianie szyb.

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Awatar użytkownika
Modrzej
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.8 174KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: Modrzej » 08 kwie 2010, 00:03

naprawde lepiej dac do specjalisty ale ni do takiego co robi to w 2 minuty bo jak ja bym go zobaczy u siebie to by 1 minuty nie dotrwal naprawde jak juz to sprawdzonom firme bym szukal

Awatar użytkownika
marcin07
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marcin07 » 08 kwie 2010, 00:33

Czy mozesz tez mi pokazac jak by to wygladalo u mnie
srednio i mocno przyciemnione, a jak da rade to jeszcze tylnia na maxa tylnie boczne na maxa i przednie boczne srednio.
Dzieki
Obrazek

Obrazek

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 08 kwie 2010, 12:21

wczoraj bylismy przy oklejaniu furki kolegi moneerto nie takie proste jak mowisz.tak mozesz okleic szyby w maluchu albo w seicento bo sa male i plaskie.gosc najpierw wycina fole,kladzie ja na szybie i funem podgrzewa i dopasowywuje folie.bo te folie sa de facto termo kurczliwe.wiec wygina sie pod ksztalt szyby aby nie bylo zalaman.pozatym potrzebujesz do tego troche narzedzi typu rakle filcowe,skrobaki itp.samo rpzygotowanie do klejenia czyszczenie szyby z kazdego brudka jest pracochlonne i delikatne bo np mozesz zeskrobac ogrzewanie szyby tyl.co do folii najtanszych tzw chinczykow to sa to fole biale przezroczyste a sciemnia je tak naprawde klej ktory jest ciemny.natomiast profesjonalne folie sa poprostu takiego koloru jaki sobie wybierzemy.no i to co pisalem najwazniejsze sa one termokurczliwe.samo nakladanie folii tez wymaga speclalnych wyciskaczy zeby nie porysowac folii a wypchnac wode.mam nadzieje ze nasz kolega jest zadowolony i niedlugo doczekamy sie fotek....

Oxygen
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Oxygen » 08 kwie 2010, 18:14

Ten gosc przyciemnia jeden przod w mniej niz 2 min

http://www.youtube.com/wa...feature=related
Na filmiku to może to jakoś wygląda, ale wątpię żeby wycisnął cały płyn spod folii (no chyba że to Turbodymomen). No i wybrał chyba najprostszą szybę do oklejenia. Kiedyś kumpel mnie poprosił o oklejenie szybek w Fordzie Transicie. Kląłem cały dzień. Szyby wypukłe jak miski, tragedia. Nigdy więcej. I porysować tę folię podczas wyciskania wody można szybko jak się nie ma odpowiednich narzędzi.

Awatar użytkownika
drozdu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: drozdu » 08 kwie 2010, 21:09

Wiecie co i tak sprobuje taki juz jestem :mrgreen: .Jak wyjdzie lipa to trudno a jak skoncze to zapodam foty (nawet jak bedzie lipa) :lol:

[ Dodano: 2010-04-08, 21:18 ]
folie juz kupilem

http://cgi.ebay.co.uk/DARK-SMOKE-CAR-WI ... 3ef82f5191

Awatar użytkownika
Modrzej
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Modrzej » 08 kwie 2010, 22:20

przedchwilom grzebalem na sieci i znalazlem firme ktura sprzedaje dociente juz arkusze do danej marki i modelu do a6 komplet 50 funtow

Awatar użytkownika
drozdu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: drozdu » 08 kwie 2010, 22:32

Zapodaj linka , jak mi nie wyjdzie moze skozystam

Awatar użytkownika
Modrzej
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Modrzej » 08 kwie 2010, 22:49

Awatar użytkownika
xpbit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: xpbit » 11 kwie 2010, 10:18

Panowie a jak to jest z kwestia prawna... ostatnio znajomy się pytał w wydziale komunikacji... ze jak się przyciemnia szyby to np na tylna szybę jest potrzebny jakiś papierek z atestem... i przez folie może się coś popsuć z ogrzewaniem tylnej szyby...

Wiecie może ile w tym prawdy ?

Pozdro :mrgreen:
_________________________________ Audi Quattro______________________________

Awatar użytkownika
Forum A6 C4
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 C4 Forum
Rocznik: 1994
Moje auto: A6 C4
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD

Post autor: Forum A6 C4 » 11 kwie 2010, 11:31

na przyciemnienie szyb tylnych nie trzeba nic włącznie z tylną chyba że to jest maluch tylko z lewym lusterkiem to wtedy tak

przez folie nic się nie dzieje z ogrzewaniem
mam folie przyklejaną już od x lat i tą najtańszą i tą profesjonalną i nigdy nic się złego nie stało (volvo, VW, golf II, honda, T4, X5, Audi) :-P

Awatar użytkownika
M0NEER
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Skrzynia: S-tronic

Post autor: M0NEER » 13 kwie 2010, 09:34

tomkom1 pisze:wczoraj bylismy przy oklejaniu furki kolegi moneerto nie takie proste jak mowisz. [...] pozatym potrzebujesz do tego troche narzedzi typu rakle filcowe,skrobaki itp.samo rpzygotowanie do klejenia czyszczenie szyby z kazdego brudka jest pracochlonne i delikatne [...] samo nakladanie folii tez wymaga speclalnych wyciskaczy zeby nie porysowac folii a wypchnac wode.mam nadzieje ze nasz kolega jest zadowolony i niedlugo doczekamy sie fotek....
Wszystko potwierdzam! Przy tych czynnosciach trzeba byc cholernie cierpliwym i skrupulatnym, oprócz posiadania odp. wiedzy, sprzętu i pomocników ;-)
Lepiej zlecic to profesjonalistom -oszczędzisz czas, nerwy... i kasę jak Ci samemu nie wyjdzie :evil: W tym wypadku płacisz za robociznę, ale to Ci gwarantuje satysfakcję :-)

Fotki zapodam, ale najpierw muszę je zrobic :mrgreen:

Więc fotki już są -luknij na str.3 mojego auta
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2010, 11:58 przez M0NEER, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
drozdu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: drozdu » 16 kwie 2010, 19:41

No i powiem panowie tak.
Kupilem szesciopak i wziolem sie do roboty , poniewaz nie posiadam garazu to robilem na dworze ( nie na polu bo na polu sobie mozna traktorem pojezdzic :mrgreen: ) zaczalem od tylu :lol: i przyznam racje ze bez podgrzewania jednym pasem jest niemozliwe przyciemnic.Jak juz to wmiare rozprowadzilem (za trzecim razem) i sciagalem folijke z autka to chyba na zlosc wiatrzysko sie zerwalo i wszystko szlak trafil bo sie pomielo w <font color='red'><b>censored</b></font> wiec dokonczylem szesciopak <piwo> zapodalem pare :evil: KU...WA i odkladam na profesjonaliste (bo to nie maluch i wszystko musi wygladac cacy) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :oops:

Oxygen
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Oxygen » 16 kwie 2010, 19:53

Hehe. A było kolegów słuchać <ok> :mrgreen:

Gregor1890
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Gregor1890 » 16 kwie 2010, 20:19

już próbowałem w wielu autach i wszytko zależy od foli bo dobrą folią mi nawet wychodziło ale to najtańszą to nie ma szans zeby amator zrobił dobrze lepiej zlecić wszytko profesjonaliście a najlepiej żeby to zrobił w domku po pracy albo dogadać się z jego pracownikami tak jak ja zrobiłem policzyli prze pół to co zakład

Awatar użytkownika
drozdu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: drozdu » 16 kwie 2010, 23:54

idzie to zrobic samemu ale czy jest sens , folia sie rysuje od srodka nerwow mozna natracic.Zdobylem nowe doswiadczenie " czasami niestety za jakosc trzeba zaplacic" :-D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl